Foto: Nisse Schmidt
 Foto: Nisse Schmidt

Halfvarsson: "Börjar nästan bli löjligt nu"

Publicerad

DAVOS/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson hade en bra dag i sprinten i Davos.

Men i finalen blev det återigen en fjärdeplats för svensken.

– Det blir löjlig alltså, det börjar bli sjukt löjligt, säger Halfvarsson till SportExpressen.se.

I kvartsfinalen var Halfvarsson återigen nära att trilla åka ur med minsta möjliga marginal.

Han fick ett felskär på upploppet och tappade fart, men det gick till slut vägen med minsta möjliga marginal.

I semifinalen gick det lättare - Halfvarsson vann enkelt heatet.

Emil Jönsson tog sig vidare till final på tid.

"Blir löjligt"

I finalen hade Emil Jönsson det tufft redan från start, men Calle Halfvarsson var bättre med.

I mål var han dock slagen av Federico Pellegrino, Alexei Petuchov och Finn Hågen Krååg.

En ny fjärdeplats för Calle Halfvarsson alltså.

– Det blir löjlig alltså, det börjar bli sjukt löjligt. Det måste komma någon pallplacering snart, säger Halfvarsson till SportExpressen.se.

Halfvarsson berättar att kampen för att nå en pallplats har påverkat honom.

– Det här är helt sjukt, det har satt något spöken i huvuden på mig tror jag. Innan vi startade tänkte jag fan om jag blir fyra nu. Och så blir man det, säger Halfvarsson.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida