Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin
Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin
Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Charlotte Kalla: "Vad är det som händer?!"

Publicerad

Så hur slitsamt är det egentligen att ta sig igenom Tour de ski?

Väldigt.

Fråga bara Charlotte Kalla.

– Jag sov tio timmar de första nätterna. Ändå var känslan "Va?!! Vad är det som händer?" varje gång väckarklockan ringde, säger Kalla.

Till helgen är det omstart i världscupen för Charlotte Kalla. Dubbla lopp väntar i tjeckiska Nove Mesto lördag och söndag efter en dryg veckas vila hemma i Sundsvall.

Och det var några lika efterlängtad som välbehövliga dygn.

– Ja, jag var ganska trött efter Touren. Hade varit på resande fot så länge, upplevt så mycket, säger Charlotte Kalla.

Hon fortsätter:

– Det behövdes lite tid för reflektion och återhämtning.

Och inte minst sömn.

I vanliga fall beskriver Charlotte Kalla sig själv som en person som studsar upp tidigt varje morgon utan större problem.

Men inte denna vecka.

– Nä, jag blev lika förvånad varje gång, säger Kalla.

Berätta.

– Jag tänkte lite att "äh, jag ställer väl klockan för säkerhets skull." Sen sov jag tio timmar och ändå var känslan "Va?!! Vad är det som händer?" varje gång väckarklockan ringde, säger Kalla.

Tror inte på Björgen-comeback snart

Sedan skrattar 28-åringen innan hon fortsätter:

– Men det var i alla fall bara de första dagarna.

Charlotte Kalla stod över sprinttävlingarna i Planica förra helgen och har i stället laddat upp i lugn och ro inför den fortsatta kampen mot den norska stjärntrion Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng.

Och nu ryktas det dessutom att den störste av dem alla k-a-n vara på väg tillbaka redan den här säsongen.

Bara dryga tre veckor efter födseln av sonen Marius var Marit Björgen tillbaka i träning för några dagar sedan.

– Jaså, har hon börjat om igen? Men det är klart: hon slutade väl i och för sig knappt och träna innan födseln, säger Kalla.

– Men det är jätteglädjande att hon redan nu kan börja röra på sig - det är ju inget man bara kan ta för givet.

Däremot är Kalla skeptisk till att hon kommer att få möta Marit Björgen i tävlingsspåren den här säsongen.

– Det känns som det blir svårt att hinna med ett sånt möte. Världscupavslutningen är ju dessutom i Kanada och redan i mitten av mars.

Och fortsätter:

– Jag tippar nog att Marit har en mer långsiktig plan än så.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida