Charlotte Kalla. Foto: Johanna Lundberg
Charlotte Kalla. Foto: Johanna Lundberg
Therese Johaug har dominerat totalt i vinter. Foto: Gepa Pictures/ Florian Ertl
Therese Johaug har dominerat totalt i vinter. Foto: Gepa Pictures/ Florian Ertl

Charlotte Kalla kan få hjälp – av norska laget

Publicerad

Charlotte Kalla har kämpat med formen under säsongen.

Nu har den svenska skiddrottningen erbjudits hjälp från rivalhåll.

– Givetvis kan vi tänka oss att bjuda in Kalla till någon landslagssamling. Vi vill ha henne tillbaka på hennes toppnivå, säger norske längdtränaren Egil Kristiansen till Norrbottens-Kuriren.

Charlotte Kalla, 28, hade en sportsligt tung helg under tävlingarna i Falun. Hon blev nia på fem kilometer klassiskt och sjua på tio kilometer fristil.

Efter loppen följde dessutom en kontrovers med landslagets damtränare Mattias Persson, som hävdade att Kalla "inte mår så bra i själen", vilket föranledde ett krissamtal med åkare och tränare.

Kalla meddelade därefter att hon står över helgens tävlingar i finska Lathis.

Charlotte Kalla bjuds in av Norge

Men det är inte bara i Sverige som oron över Kallas svacka växt sig starkt. I Norge saknar man sin favoritkonkurrent och är beredda på att hjälpa till med att få henne tillbaka i gammalt klassiskt slag.

Norske längdtränaren Egil Kristiansen har framfört en inbjudan till Kalla att komma och sparra med norska giganterna Marit Björgen och Therese Johaug.

– Givetvis kan vi tänka oss att bjuda in Kalla till någon landslagssamling. Vi vill ha henne tillbaka på hennes toppnivå, säger Kristiansen till Norrbottens-Kuriren.

– Hon var och tränade samtidigt som oss på Sognefjellet i fjol och då fick hon vara med oss och träna.

"Har definitivt inte fått ut sin potential"

Kristiansen medger dock att han inte sitter på kunskap om varför säsongen hackat för Kallas del.

– Jag har inte nog inblick i Charlottes träning för att kunna uttala mig om det. Men hon har definitivt inte klarat att få ut sin potential i alla fall, som hon velat bevisa den här vintern. Men orsaken törs inte jag uttala mig om, säger han.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida