Foto: Simon Hastegård
 Foto: Simon Hastegård

Charlotte Kalla: "Har inget på VM att göra"

Publicerad

FALUN/STOCKHOLM. Charlotte Kallas tunga helg fortsätter. I går missade hon pallen i sprinten. Och i dag slutade svenskan på fjärde plats i skiathlonen, långt efter segrande Astrid Jacobsen.

– Ska jag vara 40 sekunder efter på skandinaviska cupen har jag ingenting i VM att göra, säger Kalla till SportExpressen.se

Vid sidan av Tour de Ski tävlar Charlotte Kalla i den skandinaviska cupen på VM-banorna Falun. I dagens skiathlon låg Kalla med i täten efter den klassiska delen, men tappade helt på den avslutande fristilsdelen.

– Det var segt, tungt före, säger en fåordig Charlotte Kalla med gråten i halsen.

Hur var dina skidor?

– Dåliga.

Kalla fick släppa norskan Astrid Jacobsen och Sofia Bleckur direkt ut ur stadion efter skidbytet. Efter 15 kilometers åkning gick Kalla i mål på fjärde plats, hela 41 en sekunder efter Jacobsen.

– Kroppen känns bra, men inte skallen, säger Kalla.

"Skönt att lämna och åka hem"

Efter loppet var Kalla förkrossad, och medger att hon måste höja sig för att ha en chans på VM.

– Det var ingen rolig avslutning på min vistelse i Falun. Så nu ska det verkligen bli skönt att lämna och åka hem, säger hon.

VM i Falun inleds den 18:e februari.

Vad händer nu?

– Nu blir det träning.

Blir det någon mer världscup innan VM?

– Nej.

Bästa svenska blev i stället Sofia Bleckur. Bleckur slutade på andra plats, bara sekunder efter Jacobsen. Martine Ek Hagen slutade trea.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida