ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Christof Koepsel
Foto: Christof Koepsel

"Älskar att Northug dissar svenskarna"

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer

Den norska längdstjärnan Petter Northug har tagit på sig rollen att reta gallfeber på svenskarna.

Nu medger landslagskamraten Therese Johaug att hon uppskattar Northugs pikar.

– Jag älskar att Northug dissar svenskarna, säger hon i en intervju med magasinet Løype! som ges ut av det norska skidförbundet.

Det är i det senaste numret av magasinet Løype! som den kände författaren Ari Behn träffar längdstjärnan Therese Johaug hemma på hennes gård i Dalsbygda.

I intervjun beskriver Behn - som är gift med den norska prinsessan Märtha Louise - Johaug i minst sagt varma ordalag.

"Therese Johaug är tjejen som Norge alltid har drömt om att fostra. Vi älskar Therese. Alla män i Norge vill gifta sig med en sådan tjej", skriver han och fortsätter:

"Hon är så som Gud skapade kvinnan. Perfekt. Öppen och hemlighetsfull. Målinriktad och avslappnad. Och galen nog att träna 950 tuffa timmar varje år."

"Så han vill framstå"

I själva intervjun - som VG har tagit del av - berättar Therese Johaug bland annat om sin relation till landsmannen Petter Northug.

24-åringen avslöjar att hon njuter av herrstjärnans många utspel.

– Jag älskar att Northug dissar svenskarna. Det är väldigt roligt att följa allt han säger och gör. Inte minst hans pokerspel, säger hon till magasinet.

– Det är så Petter väljer att framstå. Men det är inte jag. Jag skulle aldrig kunna göra sådana saker som han. Men det är helt fantastiskt att han gör det. Många tror att Petter snackar hål i huvudet på oss andra och är en pajas. Men det är tvärtom. Han är tyst, lugn och anspråkslös.

"Är du singel?"

Johaug berättar också att Petter Northug brukar ge henne värdefulla råd.

– Han kan komma bort till mig under en träning och säga att jag hade bra driv, såg stark ut i spåret och åkte riktigt bra. Eller så ger han mig tips. Han kan till exempel komma med tips om teknik och sådana saker. Han är ju en stor stjärna så det är väldigt trevligt att han tar sig tid att göra det, säger hon.

Ari Behn passar även på att fråga om Johaug och Northug är singlar.

Då möts han av ett gapskratt.

– Jag orkar inte prata om det, säger Therese Johaug och skrattar.

Drömmer sig tillbaka

I början av nästa år är det dags för skid-VM igen.

Johaug hoppas att hon kan upprepa bedriften från hemma-VM 2011 då hon vann tremilen i Holmenkollen.

– Tänk att jag fick uppleva det! Jag har sett på bilderna... Upploppet när jag har den norska flaggan i handen. Precis som jag har sett andra göra före mig, i fåtöljen här hemma, säger hon till Løype!

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: