ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
VIKTIG FAJT. Anna Donatella Hultin möter polskan Anna Sikora i Surbrunnsparken i Ystad på lördag. Och hon räknar med en tuff fajt. "Hon är säkert duktig på att kriga", tror 23-åringen. Foto: Ludvig Thunman
VIKTIG FAJT. Anna Donatella Hultin möter polskan Anna Sikora i Surbrunnsparken i Ystad på lördag. Och hon räknar med en tuff fajt. "Hon är säkert duktig på att kriga", tror 23-åringen. Foto: Ludvig Thunman

Hultin redo att gå upp i ringen

ANNONS:
jagar seger

Namn: Anna Donatella Hultin.

Idrott: Proffsboxning.

Bor: Malmö och Las Vegas.

Klubb: Ystad.

Tränare och manager: Armand Krajnc.

Längd: 172 cm.

Viktklass: 58,9 kilo (superfjäder).

Antal proffsmatcher: Sex (fem vinster, en förlust).

Aktuell: Går på lördag, i Ystad, sin sjunde proffsmatch.

är en del av krajncs proffssatsning i ystad

Anna Donatella Hultin ingår i Armand Krajnc proffsstall i Ystad. Krajnc blev Sveriges tredje världsmästare genom tiderna när han 1999 besegrade britten Jason Matthews i Lübeck. Krajnc försvarade sin VM-titel tre gånger innan han förlorade den till Harry Simon. Krajnc fick 2004 en ny VM-fight mot tysken Sven Ottke. Även den matchen slutade med poängförlust för Krajnc. Ex-världsmästaren driver nu ett boxningsgym i Ystad. Proffsgalan på lördag i Ystad blir hans andra.

Visa merVisa mindre

MALMÖ. Det är i lilla Ystad som Anna Donatella Hultin, 23, ska ta steget ut i den stora proffsvärlden.

- Jag ser bara fram till nästa fajt. Men givetvis har jag mina drömmar, säger hon till KvP.

Anna Donatella Hultin från Malmö gick sina två första proffsmatcher i USA 2009. Då trodde hon på en flygande start. Men proffslivet skulle visa sig vara som en snårig djungel.

- Jag är besviken att det bara blivit sex matcher på tre år. Men det är som det är, jag kan inte älta det hur länge som helst. Nu blickar jag framåt, säger Hultin.

23-åringen gick sina två första matcher för en amerikansk promotor. De andra fajterna har hon gått med Armand Krajnc som promotor.

- Jag trivs med boxarlivet i Ystad. Vi har en fantastiskt god stämning i klubben och jag känner att jag utvecklas bra i den miljön, säger Hultin.

Hon fick smak på proffslivet när hon under ett år bodde i Las Vegas. Då träffade hon självaste Mike Tyson i gymmet som önskade lycka till i karriären.

- Det var tufft under året där borta, samtidigt lärorikt. Man fick ta hand om sig själv, säger Anna.

Sedan åtta månader är hon tillbaka i Vegas där hon studerar fitness och wellness. Nu är hon hemma på en blixtvisit, enbart för att gå sin sjunde proffsmatch på lördag.

Älskar adrenalinkicken

- Jag älskar boxningen. Jag vill känna adrenalinkicken när jag går upp i ringen, säger Anna Donatella Hultin.

På lördag, i Surbrunnsparken, ställs hon mot polskan Anna Sikora.

En motståndare svenskan har näst intill noll koll på.

- Det enda jag vet är att hon mött Klara Svensson och den matchen förlorade hon. Men jag är inställd på att polskan är duktig. Hon ska bara ha gått en boxningsmatch, men däremot har hon fajtats en hel del i thai och kick. Hon är säkert duktig på att kriga, förklarar Anna Donatella Hultin.

Vägskäl i karriären

- Jag vet vad som gäller. Seger och karriären fortsätter. Vid förlust blir det till att ta ett steg tillbaka. Men jag tänker vinna den här fajten...

Hultin är rankad 27:a i världen. En seger på lördag innebär sannolikt att hon tar ett kliv upp på rankingen.

- Givetvis har jag som mål att få en titelmatch. Jag har dock ingen brådska. Jag känner att jag fortfarande har en del att jobba på. Den dagen Armand säger: "Nu ska du upp i en VM-match", då är jag redo.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: