ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Robert Börjesson

Kastades till vargarna

Läs fler krönikor! Här är Robert Börjessons samlingssida
ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre

KRAKOW. Ingen Roy Hodgson.

Ingen förklaring om varför Rio Ferdinand petats två gånger.

Då kastades Stewart Downing och Joe Hart till vargarna.

Klockorna klämtade för England i går.

Det var Kristi kropps och blods högtid i det katolska Polen och en lång procession av barn i vita särkar och blommor i håret vandrade förbi träningsarenan i Nowa Huta. Ödesmättad sång och dramatiska kyrkorglar från den närliggande kyrkan dånade över träningsplan när John Terry och de andra spelarna gick in på plan.

Det stoppade dock inte två brittiska journalister från att försöka ta sig upp i kyrktornet för att spionera på Englands stängda träning.

 

Roy Hodgson skulle egentligen – efter tre dagars tystnad – ha förklarat varför han petade Rio Ferdinand i går. I stället skickades Stewart Downing och Joe Hart till det brittiska mediedrevet. Det kändes som att framför allt Downing kastades till vargarna. Downing, ibland elakt kallad ”Drowning”, är verkligen inte spelaren det brittiska mediedrevet ville ställa frågor till just nu.

Hela England väntar på att få veta varför Rio Ferdinand petats.

Och sällan har det varit lika tydligt hur en frågestund med brittiska journalister kan vara både himmel och helvete.

Joe Hart fick svara på frågor om det är tufft att hyllas som nästa Peter Shilton, Gordon Banks och David Seaman.

Stewart Downing, med en sågad Liverpoolsäsong bakom sig, fick svara på frågor om det är jobbigt att vara spelaren som nästan ingen vill ha i truppen.

Downing påmindes hela tiden om sin statistik från den nyss avslutade ligasäsongen.

Inga mål. Inga assist.

Och problemet för Roy Hodgson är att England skulle behöva en Downing med återvunnen form och självförtroende i EM. Yttermittfältet är ett problem för Hodgson inför premiären mot Frankrike.

Downing berättade entusiastiskt att han gillar Roy Hodgsons fotboll, kanske i ett naivt försök att prata om någon annan och något roligare. Då blev han snabbt påmind om Hodgsons defensiva taktik i de två EM-genrepen och att han själv ville att Fabio Capello i stället skulle ersättas av en förbundskapten som förespråkade offensiv fotboll. Downing var trängd mot en vägg igen. När mittfältaren lämnade konferensrummet och gav plats till Joe Hart såg det inte ut som att en pratstund med det brittiska mediedrevet hjälpt honom att hitta självförtroendet inför EM-premiären. Men han försvarade sig bra och utan att bli upprörd eller bitter. Det förtjänar Downing all respekt för.

På samma raka sätt pratade Joe Hart om EM-bollarna.

Inför varenda mästerskap brukar målvaktar lipa över nya lätta eller fladdrande fotbollar.

Joe Hart, som förtjänar att krönas som Europas bästa målvakt under den här EM-turneringen, köper inte det gnället.

”Problemet är inte om en boll är lätt eller inte”, sa Hart och fortsatte. ”Problemet är att Europas bästa målskyttar bombar dig med bollarna”.

För det svaret belönades Manchester City-målvakten med en varm omfamnande skrattsalva som Downing hade mått bra av.

 

Kyrkorglarna hade tystnat när solen gick ned i Krakow i går kväll. England bor ovanför en nattklubb mitt i centrum. Hotellet är omringat av polacker och turister, dygnet runt, som hoppas på autografer. Det är långt ifrån idealiska förutsättningar. Det är bullrigt och stökigt. Joe Hart kunde knappt lämna hotellet, men när han fick frågan om hur det kändes att bli ”mugged” varje gång man går ut, svarade målvakten att det bara var ”människor som är intresserade av fotboll”.

Men en del av de människorna är klädda i grönt. Många irländska fans har gjort Krakow till sin EM-bas. Deras sång till Roy Hodgson i går? ”England's going home”, en irländsk variant av The Lightning Seeds nu 14 år gamla VM-låt ”Footballs coming home”.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: