ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Mattias Ek

Foto: Jan Düsing
Foto: Jan Düsing

Frölunda verkar få en lång vinter

Läs fler krönikor! Här är Mattias Eks samlingssida
ANNONS:
Läs mer

Frölunda ser ut att få en lång vinter sida vid sida med slutspelsstrecket.

Men nu får det vara slut med målvaktstavlor och försvarstabbar.

Nästa gång det ska förstärkas med lockoutade NHL-spelare bör det vara Henrik Lundqvist och Erik Karlsson.

Det är lätt att göra en målvakt till syndabock. Snacka om att bedömas efter sina missar. Vi är inte alls lika hårda när det bränns lägen i anfallszonen, det är när målvakten släpper ett billigt mål vi suckar och minns.

Frölundas målvakt Julius Hudacek har vunnit den interna kampen med Patrick Galbraith, men i jämförelse med superdansken Frederik Andersen från förra säsongen så har Hudacek ändå inte spridit den trygghet som krävs i Scandinavium.

Hudacek blandar jätteräddningar med bottennapp. Mot Luleå gav han bort 1-0-målet. Mot Luleå! Det kostade två poäng på hemmaplan.

Och Frölunda, som haft många viktiga spelare borta under hösten, har inte hittat flytet. Att laget efter 19 omgångar bara är någon ynka poäng ovanför slutspelsstrecket och kvaltippade Timrå är långt i från godkänt.

Att missa slutspel skulle vara enormt dyrt för Frölunda, som har haft en publikkris mest hela hösten, och därigenom förlorat massor av pengar.

Frölunda har dessutom gjort sig ovän med Hockeyligan genom att ersätta skadade centern Mathis Olimb med Coloradocentern Matt Duchene. Inte blev det bättre när Chicagos Viktor Stålberg fick ersätta Dick Axelsson.

Duchene har varit okej, men inte riktigt levt upp till sin superstatus. Stålberg har varit väldigt bra. Mot Luleå brände de var sin straff, eller rättare sagt. Johan Gustafsson väntade ut dem. Han tog alla tre straffarna.

Men när Frölunda nu ska ersätta långtidsskadade backen Pierre Johnsson bör klubbledningen tänka strategiskt och något mer långsiktigt.

Det verkar skattemässigt bli för dyrt att förlänga med Stålberg på grund av att han har vistats i Sverige för många dagar det här året.

Duchene? Spara de pengarna också.

Härda i stället ut tills Henrik Lundqvist är redo att dra på sig Frölundatröjan. Han löser målvakts- och publikfrågan i ett nafs.

Och i nästa månadsskifte kan fantastiske Erik Karlsson lämna Jokerit för spel i Frölunda.

En världsartist worth waiting for.

***

Snygg 3-0-seger av Linköping borta mot Modo efter 5-0-smällen hemma mot HV 71 senast.

Reserven Andreas Andersson fick en perfekt start som Christian Engstrands vikarie undre den flera veckor långa skadefrånvaron. Andersson höll nollan, räddade samtliga 38 skott, samtidigt som Pär Arlbrandt levererade ett mål och två assist. Jag undrar om LHC kan behålla Arlbrandt? Killen fyller 30 år om någon vecka och vill väl testa utlandsmarknaden nu.

***

Det blev Växjö och Tomi Kallio som bröt HV 71-målvakten Gustaf Wesslaus 14 matcher långa segersvit. Kallio hade läst på och satte sin straff högt högt.

***

Över 7 000 personer på Färjestad-Rögle. Kul! Och snacka om ohotad hemmaseger. Alexander Salák radar upp nollor och är redan uppe i fyra den här säsongen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Följ SportExpressen på Instagram
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: