ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Magnus Nyström

Foto: Cornelia Nordström
Foto: Cornelia Nordström

Timander - ett klipp för Leksand

Läs fler krönikor! Här är Magnus Nyström samlingssida
ANNONS:
ARVIKA. Nu ska göra något jag inte gjort på väldigt länge.
Hylla Leksand.
För en av sommarens bästa värvningar: Mattias Timander.
Målskytt direkt i första träningsmatchen mot svenska mästarna Färjestad.
Jag drog till Arvika mitt i sommaren för att spana in Färjestads första träningsmatch.
Var nyfiken på att se guldhjältar som Christian Berglund, Magnus Nygren och Anders Bastiansen. Nyförvärv som Johan Larsson och Joakim Hilding. Unga kids som Linus Fröberg och Oscar Klefbom.
Trodde Färjestad skulle bjuda på lite show mot allsvenskt motstånd inför en fullsatt arena i Arvika.
Vilken blåsning.
Det bästa någon spelare i Färjestad gjorde var när backen Magnus Nygren upptäckte att några huligan-wannabees utklädda till Färjestad-fans skulle börja slåss med supportrar från Leksand.
Nygren åkte fram mot läktaren, bankade hårt med klubban i plexiglaset och pekade dårarna till rätta. Det är så man vill se spelare uppträda i samband med läktarbråk.
Men spelmässigt var det ingen spelare i Färjestad som imponerande mest. Utan en 37-åring i Leksand.

Mattias Timander var inte bara spelsäker som vanligt utan han kvitterade också till 1-1.
- Jag är het nu. Jag gjorde mål även i internmatchen när vi hade ispremiär. Så jag är 100-procentig den här säsongen. Fortsätter det så här så kan det nog bli 55 kassar den här säsongen, sa han och garvade när vi träffades efter matchen.
Mattias Timander var med och räddade Modo kvar i elitserien i fjol, då allt avgjordes i en rysare i sista omgången av kvalserien. Genom åren har Timander svettats, blött och vunnit SM-guld för sitt hjärtas lag.
Och det var i Modo han ville avsluta karriären.
I stället fick han ett skambud av nye bossen ­Markus Näslund.

Timander är inte bitter.
- Jag är Modoit. Jag kommer alltid vara Modoit. Jag skulle aldrig säga något negativt om den klubben. Jag var inte bra i fjol och om jag hade varit "Macke" (Näslund) då hade jag gjort som han har gjort, påstod Timander.
Sen berättade han om hur han som 15-åring ville gå på hockeygymnasiet i Leksand, men "stoppades av morsan" som tyckte det var för långt hemifrån.
- Jag hejade på Leksand när jag var liten. Jag har velat spela här tidigare. Under NHL-lockouten var det på gång. Så jag tycker det ska bli kul. Vi har ett ungt och hungrigt lag. Vi har något bra på gång här. Det känns jävligt bra att vara här nu. Helt rätt.
Jag tror han är ärlig - men sedan vill han förstås visa Markus Näslund att han gjort fel.
Jag hade INTE spolat ­ Timander om jag hade varit boss i Modo. Leksand har gjort ett klipp.
Och medan andra spelare inte kunnat hantera krav och förväntningar i hockeygalna Leksand så är Timander oberörd inför det som väntar.
- Press på oss...du, det kan jag säga dig...den pressen jag fick uppleva förra säsongen, den kommer jag aldrig få uppleva igen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: