ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Leif Boork

Foto: Michael Berggren
Foto: Michael Berggren

Nu prövas en ledares kompetens

Läs fler krönikor! Här är Leif Boorks samlingssida
ANNONS:
Läs mer

Modos färd nedåt i tabellen är att beteckna som ett ras.

Laget har vunnit en av de senaste åtta matcherna. Modo har inte gjort ett enda mål på nio perioder, fem minuter och åtta sekunder. Det är drygt 185 minuter utan mål. Vi får gå tillbaka fem matcher och åtta minuter om vi ska hitta en forward som gjorde mål.

Vad beror det här på? Och varför får Ulf Samuelsson, coachen, inte stopp på den nedåtgående trenden?

Huvudorsaken är målvaktsspelet. Eller bristen på det. Framför allt i inledningarna av matcherna.

I de senaste fyra förlustmatcherna har både Bernhard Starkbaum och Os c ar Alsenfelt släppt in tidiga och flera så kallade lätta mål som gett motståndarna ledningen tidigt. Mot Timrå (3.59 in i matchen), Linköping (efter 26 sekunder), Färjestad (36 sekunder) och HV 71 (3.58).

Alltså, motståndarna behöver inte anstränga sig för att få initiativet.

 

Målvakternas brister smittar av sig på hela laget.

Det sprids en osäkerhet.

Försvaret blir passivt.

Forwards vågar inte kontra, och/eller chansa i spelvändningarna. Vilket gör att tempot går ner samtidigt som de får möta samlade försvar för det mesta.

Det är en obehaglig situation.

Också mot den bakgrunden att målvaktsspelet har varit en knäckfråga under flera säsonger. Mikael Tellqvist försvann efter en säsong. Michael Zajkowski, den egna produkten, har Modo aldrig litat på. Två exempel av en flora tveksamma hanteringar av den positionen.

Alexander Steen kom in med sin kvalitet och ledde laget i inledningen av serien.

Det tog fokus från målvakts - problematiken.

 

Ytterligare problem finns.

Hur bra tränade är import- spelarna? Många av de spelarna har skött träningen på egen hand i väntan på ett klubbkontrakt. Några klarar individuell träning.Tyvärr är min erfarenhet att uppföljningar och kontroller är nödvändiga.

Alla spelare representerar olik spelkulturer som ska förenas till ett spel. Ett vinnande lagspel. Det tänker man inte så mycket på då det går bra och alla individer är fräscha och pigga. Men det är i motgångens stund som spelsystem och ett konsekvent genomförande av det är som viktigast.

Modo har gått från serieledning till att nu vara inne i streckstriderna i botten av tabellen. Det är nu en tränares kompetens prövas som mest.

I detta fall Uffe Samuelssons.

 

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: