DEMENTERAR. Mats Sundin avfärdar ryktet om att han har bestämt sin framtid. Foto: Gunn Frank
DEMENTERAR. Mats Sundin avfärdar ryktet om att han har bestämt sin framtid. Foto: Gunn Frank
Gunnar Nordström

Sundin dementerar rykte: "Beslut i augusti"

Publicerad
LOS ANGELES. Den kanadensiska tv-kanalen RDS meddelade i går att Mats Sundin lämnar besked den 1 augusti om sin framtid i NHL.
- Det stämmer inte, säger Sudden till HockeyExpressen.se.
Uppgifterna från Montrealbaserade RDS väckte stor uppmärksamhet i går i nordamerikanska media. TSN hade den som huvudnyhet på sin sajt i natt, svensk tid.
Mats Sundin kommenterar uppgifterna så här när SPORT-Expressen kontaktar honom:
 – Det stämmer inte. Jag hoppas nå ett beslut någon gång i augusti.

Flera klubbar med i racet

Sudden har ett superbud på 120 miljoner kronor för två års spel med Vancouver Canucks att fundera över. Två andra NHL-klubbar – Montreal Canadiens och Toronto Maple Leafs – har också anmält sitt intresse för den 37-årige svenske anfallsstjärnan.
Mats säger att han ännu inte bestämt sig om han ska fortsätta att spela eller lägga av.
Men att han skulle vara redo att ge ett svar på den frågan redan nästa fredag förnekar han.
Sudden gjorde 78 poäng (32 mål) på 74 matcher förra säsongen i Toronto, där han spelat sedan 1994.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida