ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Åsa Josefsson

Det är inte läge för stolthet

Läs fler krönikor! Här är Åsa Josefssons samlingssajt
ANNONS:

Jag gjorde min plikt och ringde och ställde DEN frågan till Kim Andersson.

Om inte förbundskaptenerna gör samma sak senast i dag så är det ett grovt tjänstefel.

På tal om fel föresten - ska vi diskutera matchen i går?

Kim Andersson och jag tänker lika - ibland. Eller i alla fall när vi såg att Sverige för tredje mästerskapkvalet i rad lottades mot Montenegro. Det ska inte vara så jäkla svårt att slå dem. I går kväll konstaterade Andersson att det nog var tur att han lagade mat samtidigt så att han inte såg varenda minut av matchen.

Själv tackade jag inte nej till VM-kvalet utan tvingades se varenda sekund. Efter en kvart var jag förbannad.

Anfallsspelet?! Det var under all kritik.

Kanske ännu värre: Glädjen var var den?

Och värst av allt: Varför kan inte förbundskaptenerna få upp spelarna när de nu mer än välkända svackorna kommer. Sverige hade en fyramålsledning ett par gånger. Ändå tvingas vi vänta till sista sekunden, bokstavligt talat, innan Sverige fick med sig ett ynka plusmål.

Jonas Larholm & Co borde ha gjort resan ner till Montenegro till helgen betydligt mer lustfylld. En sexmålsledning och till och med jag hade hållit käft och varit nöjd.

Nu var jag nöjd med två personer, de heter Mattias Andersson och Niclas Ekberg, men jag tror att jag fortsätter på min"fel-lista" i stället:

Bommarna. Det går inte att ha en så stor felprocent och vinna matcher.

De tekniska felen.

Att inte klara av att ställas mot ett offensivt försvar.

Eftersom jag inte fick några vettiga svar av förbundskaptenerna i går så ringde jag till Kim Andersson själv och ställde FRÅGAN:

"Kan du inte omvärdera dit beslut?"

"Ska det hänga på en enda spelare" - kontrade han.

Nej det ska det inte göra. Men nu är det så pass illa att Sverige kan missa ett mästerskap igen. Det vore jävligt onödigt att bli påmind om hur jobbigt det är att ta sig tillbaka. Det vore dessutom en direkt mardröm för spelarna att bara en och en halv månad innan OS få klart för sig att inte bara VM-drömmen krossas utan också att laget inte ens är bra nog för att slå Montenegro. Hur ska de då vara bra nog att slå Island i London? Eller ens ha en chans mot Frankrike?

Samtidigt är det så pass bra att Kim Andersson är i sin livs form och har vunnit precis allt i år.

När jag frågade förbundskaptenerna om ett samtal till honom var aktuellt efter matchen så gav de inga raka svar, "han har redan sagt nej, man kan inte ringa och tjata" sa Ola Lindgren.

Nej, det kan jag hålla med om. Å andra sidan kan man inte förlora en match på det sättet som Sverige gjorde i går. Det är inte läge för stolthet. Det är läge att ta upp luren och ringa Kim Andersson. Rädda det som räddas kan.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: