OS-arenan i Rio.
OS-arenan i Rio.
Sverige drömmer om att Zlatan ska spela OS för Sverige. Foto: Andreas Sandström
Sverige drömmer om att Zlatan ska spela OS för Sverige. Foto: Andreas Sandström
Sarah Sjöström är Sveriges stora guldhopp. Foto: Marcus Ericsson/Tt
Sarah Sjöström är Sveriges stora guldhopp. Foto: Marcus Ericsson/Tt

Kaos i OS-arenan – står utan el och vatten

Publicerad

Den olympiska kommittén i Rio de Janeiro har hållit krismöten i dagarna.

Anledningen? Arenan som ska husera friidrotten och fotbollen står just nu utan el och vatten på grund av uteblivna betalningar.

– Vi måste kolla vilka som är ansvariga, säger ansvarige Carlos Eduardo Pereira enligt sajten Inside The Games.

OS-arenan i Rio tvingades stänga i mars 2013 efter att det upptäcktes att taket var nära att kollapsa. Först 2014 kunde stadion återigen öppnas.

Nu plågas återigen arenaförberedelserna av en skandal. Arenaföretaget är nämligen skyldiga sitt elbolag över två miljoner kronor.

Det innebär att arenan, som i augusti ska husera friidrottstävlingarna i OS samt utvalda gruppspelsmatcher i fotbollen, står utan både el och vatten.

Ingen vill ta ansvar för underhållet

Arenan är vanligtvis skådeplats för ligalaget Botofogos matcher.

– Vi måste titta på vilka som är ansvariga för räkningarna, säger Carlos Eduardo Pereira, Botafogos ordförande enligt sajten Inside The Games.

Arenan har varit föremål för en långtgående konflikt mellan Botafogo och staden Rio de Janeiro. Ingen har velat ta ansvar för underhållet.

"Det är en utmaning"

Planen är att ha arenan startklar inför en testtävling i maj då det ska avgöras om byggnaden är klar för att användas i tävlingssammanhang.

Landet Brasilien är just nu inne i en ekonomisk lågkonjunktur. I december medgav OS-basen Carlos Nuzman att nationens pengaproblem kan påverka spelen i sommar.

– Det är en utmaning, sa Nuzman.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: