Johnsons beslut - slutar med hockeyn

Publicerad
Uppdaterad
Frölundas lagkapten Jonas Johnson, 38, lägger skridskorna på hyllan.
- Jag känner att det är dags, säger Johnson. Det var ett svårt beslut, men efter moget övervägande kom jag fram till det här.
Jonas Johnson hade en trög start på säsongen i Frölunda Indians. Men allteftersom kom 38-åringen igång.  När säsongen var över stod han där som lagets näst bäste målskytt efter Tomi Kallio. I slutspelet var han kanske lagets viktigaste och bästa spelare. Men nu är det alltså över.
- Man måste inse att det någon gång måste ta slut, sägger han.
Har familjen legat på dig?
- Om min familj fått bestämma hade jag spelat till jag var 50. Det här är helt och hållet mitt eget beslut.


Nära 800 matcher

Var det tankarna på en ny tung försäsong med tuff sommarträning som fick dig att ta beslutet?
- Inte alls. Jag gillar att träna, med det blir inte lättare med åren att få igång kroppen. Och vara en bra hockeyspelare vid min ålder är inte lätt.
Jonas Johnson ligger femma på alla tiders lista över gjorda poäng i Frölundas tröja. Han är en av elitseriens allra största och mest långlivade profiler. Nära 800 elitseriematcher i Brynäs och Frölunda och tre SM-guld - ett med Brynäs och två med Frölunda - talar sitt tydliga språk.


"Inte orolig"

Vad ska du göra nu?
- Vet inte riktigt. Jag har mycket att göra hemma, med huset bl a. Vad som händer därefter återstår att se. Men jag är inte orolig.
Med Jonas Johnsons sorti spricker naturligtvis också Frölyundas superkedja, den med Johnson, Niklas Andersson och Tomi Kallio - kanske de senaste fem årens allra vassaste i elitserien. Frölundas problem nu blir att hitta en ny center mellan Kallio och Andersson.
Åke Zetterström
Åke Zetterström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida