Foto: Pic-Agency Sweden
 Foto: Pic-Agency Sweden

Jättevändningen som tog Storvreta till final

Publicerad

Regerande dubbla mästarna Storvreta var i rejäl gungning. Underläge med 0-3 i den femte och helt avgörande semifinalen mot Falun.

Men åtta raka mål förde dem till en ny SM-final.

– Den där volleyn satt fint, säger Fredrik Holtz, till SportExpressen.se, efter sitt psykologiskt viktiga drömmål fram till 4-3.

Att Storvreta spelar SM-final mot Dalen i Malmö Arena på lördag kan man i mångt och mycket tacka tre starka forwardsprestationer av Henrik Stenberg, Hannes Öhman och Fredrik Holtz. Upphämtningen började med ett magiskt boxplay när det stod 1-3.

Spelade bländande

Plötsligt spelade Storvreta, som varit rejält nertryckta, bländade. Det hela iscensattes av Henrik Stenberg, som höjde tempot, och hade lekstuga i Faluns anfallszon. Stenberg hittade till slut en helt fri Jesper Berggren som enkelt reducerade i öppet mål.

– Jag gick in med inställningen att blir det mål där så är det kört, 2-3 istället för 1-4 – det är skillnad det. Vi gick ut och stressade dem och backade inte hem till en box, det var nyckeln, säger Stenberg och fortsätter:

- Vi fick en extra boost av det målet och de fick det tyngre. Det är små saker som avgör en sådan här match, efter det där släppte vi loss och spelade som vi brukar spela.

Kvitterade

Hannes Öhman kvitterade till 3-3 innan andra periodens slut och i den tredje perioden satte Storvreta högsta växel på en gång. Fredrik Holtz 1.18 in på slutperioden blev avgörande. Han tog i farten ner en höjdboll på bröstet och klippte till på volley, 4-3 i bortre krysset.

- Vilken träff, jag vetefan vad som hände. Det kom en långboll och det bara small. Det där var på ren instinkt. Det blir tennislektioner nu, säger Holtz.

Storvreta stod efter det för en prickfri sista period som man vann med 5-0. Hannes Öhman, som totalt gjorde tre mål och spelade med mycket energi, satte 5-3 från slottet efter ett snabbt frislag från högra sarghörnet.

Tappade allt

Och Fredrik Holtz svepte in från en position bakom mål in fram och tryckte in 6-3. Totalt 8-3 gav Storvreta stående ovationer i ett Fyrishov inför 2 563 åskådare.

- Vi tappade allt mentalt när vi släppte målet i boxplay. Vi blev överkörda efter det, det smög sig in lite ängslighet. Det har varit en jämn matchserie och det är tungt att förlora så här. Men spelar Storvreta som under andra halvan idag vinner de SM-guld på lördag, säger Faluns tränare Andreas Lundmark.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: