ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden

Jättevändningen som tog Storvreta till final

ANNONS:

Regerande dubbla mästarna Storvreta var i rejäl gungning. Underläge med 0-3 i den femte och helt avgörande semifinalen mot Falun.

Men åtta raka mål förde dem till en ny SM-final.

– Den där volleyn satt fint, säger Fredrik Holtz, till SportExpressen.se, efter sitt psykologiskt viktiga drömmål fram till 4-3.

Att Storvreta spelar SM-final mot Dalen i Malmö Arena på lördag kan man i mångt och mycket tacka tre starka forwardsprestationer av Henrik Stenberg, Hannes Öhman och Fredrik Holtz. Upphämtningen började med ett magiskt boxplay när det stod 1-3.

Spelade bländande

Plötsligt spelade Storvreta, som varit rejält nertryckta, bländade. Det hela iscensattes av Henrik Stenberg, som höjde tempot, och hade lekstuga i Faluns anfallszon. Stenberg hittade till slut en helt fri Jesper Berggren som enkelt reducerade i öppet mål.

– Jag gick in med inställningen att blir det mål där så är det kört, 2-3 istället för 1-4 – det är skillnad det. Vi gick ut och stressade dem och backade inte hem till en box, det var nyckeln, säger Stenberg och fortsätter:

- Vi fick en extra boost av det målet och de fick det tyngre. Det är små saker som avgör en sådan här match, efter det där släppte vi loss och spelade som vi brukar spela.

Kvitterade

Hannes Öhman kvitterade till 3-3 innan andra periodens slut och i den tredje perioden satte Storvreta högsta växel på en gång. Fredrik Holtz 1.18 in på slutperioden blev avgörande. Han tog i farten ner en höjdboll på bröstet och klippte till på volley, 4-3 i bortre krysset.

- Vilken träff, jag vetefan vad som hände. Det kom en långboll och det bara small. Det där var på ren instinkt. Det blir tennislektioner nu, säger Holtz.

Storvreta stod efter det för en prickfri sista period som man vann med 5-0. Hannes Öhman, som totalt gjorde tre mål och spelade med mycket energi, satte 5-3 från slottet efter ett snabbt frislag från högra sarghörnet.

Tappade allt

Och Fredrik Holtz svepte in från en position bakom mål in fram och tryckte in 6-3. Totalt 8-3 gav Storvreta stående ovationer i ett Fyrishov inför 2 563 åskådare.

- Vi tappade allt mentalt när vi släppte målet i boxplay. Vi blev överkörda efter det, det smög sig in lite ängslighet. Det har varit en jämn matchserie och det är tungt att förlora så här. Men spelar Storvreta som under andra halvan idag vinner de SM-guld på lördag, säger Faluns tränare Andreas Lundmark.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: