ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Jalmar Sjöberg klar för bronsmatch

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Läs mer
PEKING. Svenske tungviktaren Jalmar Sjöberg vann tre matcher och tog sig till semifinal.
Men där tog det stopp mot kubanen Mijain Lopes.
Trösten blir en match om bronset för svensken.
Sjöberg inledde med att  besegra polacken Marek Mikulski med 2–1 i ronder. Brottarna vann till en början varsin rond med 4–0 och en avgörande rond fick tas till. Lotten var då emot Sjöberg vilket gjorde att svensken var tvungen att ta poäng i det sista parterröverläget, det grejade Sjöberg med bara några få sekunder kvar på klockan.
Ett rullningsförsök försatte polacken i ett fallhotande läge. Jalmar Sjöbergs segersiffror skrevs till 0–4, 4–0, 3–0.

Vann åttondelen

I åttondelsfinalen vann svensken första ronden mot Anton Botev från Azerbajdzjan via en enpoängsrullning och den andra ronden med ett bra tvåpoängsgrepp. Sjöberg avancerade därmed till kvartsfinal med 2—0 i ronder (2—0, 3—0).
Jalmar Sjöberg hade tur med lotten och krälade sig till semifinal i OS-brottningens tyngsta klass. Han vann med 2–1 i ronder mot amerikanen Dremiel Byers – trots att han inte tog en enda teknisk poäng. Rondsiffrorna skrevs till 0–3, 1–1, 1–1.
Sjöberg åkte på en rullning och förlorade första ronden med 0–3. I den andra och tredje hade Sjöberg tur med lottpåsen och tog en krälningsseger, genom att inte släppa till någon poäng i parterrunderläge och därmed ta rondernas sista poäng.

"Bara guld är okej"

I semifinal ställdes Sjöberg mot den suveräne kubanen Mijain Lopes, som vann sin kvartsfinal mot armeniern Jurij Patrikejev på fall. Lopes rankas som en av världens bästa brottare och bar den kubanska flaggan under invigningsceremonin.
- Bara ett guld är okej, sade Lopes coach inför OS.
Och Jalmar Sjöberg var chanslös: Guldfavoriten kastade runt svensken när det blev parterrbrottning och vann med 2—0 i ronder. Rondsiffrorna blev klara 4—0 och 5—0.
Sjöberg får nu gå en match om bronset senare på torsdagen. Motståndare där bestäms via återkval.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: