Tvillingarna Sedin nobbas av Canucks

Publicerad
Uppdaterad
LOS ANGELES. Daniel och Henrik Sedin hade hoppats på ett monsterkontrakt med Vancouver Canucks.
Men de fick nobben.
NHL-klubben vill inte ge dem ett 12-årskontrakt av Zäta-modell, kan SPORT-Expressen avslöja.
Tvillingarna Sedin, som delade förstaplatsen i Canucks poängliga senaste säsongen med 82 poäng vardera, gav Canucks tidigare i veckan ett kontraktsförslag som i stora drag såg ut så här:
4 504 miljoner kronor (63 miljoner dollar) var över tolv år.
4 Det är cirka 80 miljoner kronor mindre än vad Henrik Zetterberg fick i Detroit nyligen för sitt nya tolvårskontrakt.
4 Långtidskontrakten skulle ge en snittlön mot lönetaket på uppskattningsvis 41-42 miljoner kronor.
4 Det är sex miljoner kronor mindre än vad Zäta kostar Red Wings per år framöver.
4 I reella pengar kommer Zäta att tjäna 60,8 miljoner under de nio första åren av kontraktet.
4 Sedinarna erbjöd sig att ta drygt 53 miljoner kronor.
Varken tvillingarna Sedin eller deras agenter ville i natt kommentera SPORT-Expressens uppgifter.
Daniel Sedin sa för några veckor sedan till SPORT-Expressen:
- Vi vill stanna i Vancouver, där vi stortrivs och där våra familjer har rotat sig efter alla år. Vi hoppas kunna komma överens med Canucks om en fortsättning.

Erbjuder ett femte år

Vancouvers ledning har hela tiden sagt att man är orolig för snittlönen om man ska skriva ett dyrt långtidstidskontrakt med de svenska tvillingarna.
General managern Mike Gillis sa dock nyligen i en intervju att han gör allt för att behålla Sedinarna.
Men enligt uppgift ligger klubbens senaste bud inte mycket högre än vad man erbjöd i augusti förra året.
Enda ändringen är att man lagt till ett femte år.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida