Foto: Petr David Josek
 Foto: Petr David Josek

Sveriges nya smäll - föll mot Tjeckien igen

Publicerad

Tjeckien gav Tre Kronor en tung käftsmäll under VM i våras.

I dag möttes lagen igen – och då kom nästa smäll.

Tjeckien besegrade Sverige med 3-1.

– Det svider så klart, säger förbundskapten Pär Mårts till TV10.

Sverige inledde starkt mot Tjeckien och bombade FBK-målvakten Alexander Salak med 16 skott.

Men man fick inte utdelning.

Salak höll tätt. Tjeckien kom in i matchen i den andra perioden, där Gustaf Wesslau höll Sverige kvar i matchen.

I den tredje perioden fick Tjeckien hål på Sverige.

"Blir inte tydliga"

Tomas Plekanec, Michael Vondrka och Jiri Tiusty gjorde 1-0, 2-0 och 3-0, och stängde därmed den första matchen i Karjala cup.

Carl Söderberg gjorde Sveriges tröstmål.

– Vi blir inte tydliga i det vi gör. Det finns att jobba på, konstaterade Pär Mårts efter matchen.

Mårts menade bland annat att ett ungt Tre Kronor gjorde juniormisstag.

– Det känns som att vi är ett litet juniorlag som spelar mot ett seniorlag. Då gör vi sådana misstag så att de äter upp oss.

Spelarna tyckte att Tjeckien fick matchbilden dit de ville.

Första perioden, där Sverige dominerade, avgjorde.

– I andra och tredje tog de över helt och hållet. Vi hade massor av chanser i första men kunde inte sätta dit chanserna, säger Patrik Hörnqvist.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: