ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Michael Berggren
Foto: Michael Berggren

Ratades av Modo - nu får han en VM-chans

ANNONS:
FAKTA

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts har tagit ut den här truppen till dubbellandskamper mot Norge den 5-6 april och mot Vitryssland den 10-11 april.

 

Målvakter: Erik Ersberg, Salavat Julajev, Anton Forsberg, Modo.

 

Backar: Jonas Ahnelöv, Modo, Mattias Bäckman, Linköping, Klas Dahlbeck, Linköping, Daniel Gunnarsson, Luleå, Mattias Karlsson, HV 71, Staffan Kronwall, Severstal Tjerepovets, Henrik Tömmernes, Frölunda.

 

Forwards: Dick Axelsson, Modo, Niclas Bergfors, Severstal Tjerepovets, Nicklas Danielsson, Modo, Sebastian Enterfeldt, Luleå, Jesper Fasth, HV 71, Robin Figren, Linköping, Johan Harju, Luleå, Simon Hjalmarsson, Luleå, Joel Lundqvist, Frölunda, Niklas Olausson, Luleå, Niklas Persson, CSKA Moskva, Fredrik Pettersson, Frölunda, Dennis Rasmussen, Växjö.

Visa merVisa mindre

HUDDINGE. Modo dumpade Dick Axelsson och erbjöd honom inget nytt kontrakt.

I stället får han en VM-chans av Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts.

- Dick är Sveriges bästa hockeyspelare tekniskt sett i vissa stunder, säger Mårts till HockeyExpressen.se.

Modo lyckades värva Färjestads guldvinnare Dick Axelsson, 24, före andra elitseriekonkurrenter.

Men efter bara en säsong i Örnsköldsvik fick den store artisten besked av Modos general manager Markus Näslund att han inte är önskvärd i laget inför nästa säsong.

Dick Axelsson hade stora problem med skador och fick ihop blygsamma 20 poäng (9 mål, 11 assist) på 36 elitseriematcher i Modo.

"Jag tror på den killen"

Aningen överraskande öppnas nu dörren åter till Tre Kronor. Förbundskapten Pär Mårts vill ge Axelsson en chans inför VM och därför är Modoforwarden uttagen till dubbelmötena med Norge och Vitryssland i april.

- Jag tror på den killen. Dick är Sveriges bästa hockeyspelare tekniskt sett i vissa stunder, säger förbundskapten Pär Mårts.

På tre landskamper med Tre Kronor under säsongen har Axelsson gjort två mål och en assist.

- Han är ung fortfarande. En del har längre färdväg och jag tycker att det finns så mycket i honom, så jag är beredd att ge honom möjligheter. För vi kan få ut så mycket av det, säger Mårts.

"Lysande vissa stunder"

Vad tycker du om hans tidigare insatser i Tre Kronor för dig?

- Både och. Lysande vissa stunder, och andra stunder inte så lysande.

- Men det är nog den spelstilen också. Du kan inte begära att du ska få en kille som ska utmana och dribbla av alla och fixa saker i 60 minuter. Vi måste också ge honom ett annorlunda synsätt.

- Jag upplever honom som jagad att han ska lyckas hela tiden och det är inte så jäkla lätt.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: