Alexander Ovetjkin. Foto: Martin Rose
Alexander Ovetjkin. Foto: Martin Rose

Ovetjkin sköt sönder Backlunds skridsko

Publicerad

Alexander Ovetjkin lämnade Globen mållös. Den ryske superskytten lyckades bara med en sak.

Att skjuta bort skridskoskenan för Tre Kronor-centern Mikael Backlund, som fick stappla ut till båset.

– Han fick till ett bra skott, så den flög av, säger Backlund till SportExpressen.se efter 2-0-vinsten mot Ryssland.

Washingtonstjärnan Alexander Ovetjkin har utsetts till lagkapten i det Ryssland som ska åka till VM för att få revansch efter OS-fiaskot i Sotji.

Ovetjkin, som var NHL:s bäste målskytt med 51 mål, fick inte till sitt spel i Oddset Hockey Games. Trots tio skott på mål lyckades han inte spräcka sin nolla.

Däremot skickade han Tre Kronors förstecenter Mikael Backlund till avbytarbåset.

Både Jimmie Ericsson och Andreas Thuresson blev utvisade halvvägs in i tredje perioden och underläge med 2-0. I ryskt powerplay fem mot tre tog Ovetjkin i för Putin och fosterland, men lyckades bara pricka Mikael Backlunds ena fot.

"Kunde inte stå på benen"

– Skenan lossnade, så jag kunde inte stå på benen. Jag täckte skott, så åkte den av, säger Backlund och ler.

– Jag har sådana där nya skenor som man bara klickar av och klickar på. Det är lätt att de åker av. Han fick till ett bra skott, så den flög av.

– Det var bara att försöka ta sig till båset.

Mikael Backlund såg ut som Bambi på hal is.

– Först försökte jag gå av isen, men tänkte att då skulle ryssarna bli fem mot två. Jag visste inte om jag skulle ligga kvar, och jag kunde inte stå, det blev så halt, jag kunde inte göra något.

Har det hänt förut att du tappat skenan så där?

– Nej, aldrig, haha.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: