William Nylander får inte spela VM med Tre Kronor. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
William Nylander får inte spela VM med Tre Kronor. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Foto: Chris Young / AP THE CANADIAN PRESS
 Foto: Chris Young / AP THE CANADIAN PRESS
Staffan Kronwall. Foto: Olle Wande / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
Staffan Kronwall. Foto: Olle Wande / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

Nylander stoppas från VM-spel – av Toronto

Publicerad

HUDDINGE. Toronto släpper inte William Nylander till VM i Ryssland.

Det beskedet har Svenska ishockeyförbundet fått av NHL-klubben.

– Vi tror inte att det kommer att gå, säger Pär Mårts.

Nyligen var Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts på blixtvisit till Nordamerika för att se William Nylander i NHL under en match med Toronto Maple Leafs. Förhoppningen har varit att få med den svenska JVM-stjärnan till VM i Moskva i maj.

Men Maple Leafs har varit tydligt med att Nylander ska fortsätta säsongen i farmarligans slutspel med Toronto Marlies.

Toronto nobbar förbundet

– Så mycket har vi luskat i saken att vi tror att det inte kommer att gå, säger Pär Mårts.

Om Nylander skulle åka ut tidigt i AHL-slutspelet ändras läget.

– Om han blir utslagen i Marlies finns det en möjlighet, säger Pär Mårts, som för närvarande håller i Tre Kronors första VM-läger i Segeltorp söder om Stockholm.

Tre Kronor kan inte heller räkna in sin lagkapten Staffan Kronwall, 33, i årets VM-trupp. Lokomotiv Jaroslavl-stjärnan, som spelat i fyra av de fem senaste VM-turneringarna har lämnat återbud till VM i Moskva.

Kronwall lämnar återbud till VM

– Staffan var här i går och vi pratade ut om det här som kommer. Han kommer inte att vara med. Han får själv förklara varför, säger Pär Mårts.

Tre Kronor samlas på måndag inför en dubbellandskamp mot Schweiz i Ljungby och Ängelholm. Då kommer KHL-backen Jonas Ahnelöv att ansluta.

– Han har varit skadad så han hoppar nog på tåget nästa vecka, säger Mårts som även meddelar att Färjestadsbackarna Magnus Nygren och Mikael Wikstrand tillkommer plus Linköpingsbacken Jonas Junland.

Genève-backen Johan Fransson kommer också att få ett telefonsamtal.

På forwardssidan kommer tre att petas när Pär Mårts ger plats för Färjestads JVM-center Joel Eriksson Ek och hans lagkamrat Joakim Nygård. Även Linköpingsforwarden Nick Sörensen får göra landslagsdebut. Tre Kronor kommer att ha åtta backar och 14 forwards

Davosforwarden Dick Axelsson och Lausanneforwarden Nicklas Danielsson är också VM-aktuella.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: