Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
 Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Modoback ur truppen - HV 71-back ersätter

Publicerad

STOCKHOLM. Modobacken Jonas Ahnelöv kan inte spela mer under Hockey Games i Malmö.

Modobacken Jonas Ahnelöv sträckte ljumsken i 0–2-förlusten mot Tjeckien i torsdags kväll och har skickats hem från Tre Kronor. I stället plockas HV71:s rutinerade Daniel Fernholm, 30, in till lördagens match mot Ryssland i hemmaturneringen i Malmö.

– Daniel har varit med ganska mycket i det här gänget och kan det här. Det är en storväxt kille som har spelat skapligt i HV, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

Tränade kampmoment

Tre Kronor gnuggade kampmoment framför mål på träningen efter den bleka insatsen mot Tjeckien.

– Det var ju det här vi ville se. Vi pratade före träningen om varför vi inte kom dit och det är de svaren som jag vill att vi själva ska lösa.

Linköpings superkedja med Carl Söderberg, Niklas Hjalmarsson och Pär Arlbrandt, får chansen från start mot Ryssland. Luleås Johan Gustafsson vaktar målet.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida