Foto: Ivan Sekretarev
 Foto: Ivan Sekretarev

Mårts sågade sitt Tre Kronor: Är skit

Publicerad
Uppdaterad
Turneringssegern redan säkrad - då vek Sverige ner sig mot Finland.
Efteråt sågades spelarna av förbundskapten Pär Mårts.
- Det är skit helt enkelt, säger Mårts.
- Det var länge sen jag så många som snubblade så mycket, så mycket felpass. Tanke och hjärna var inte ihop.
Tre Kronor imponerade stort i de två första matcherna i Channel One Cup och besegrade både Tjeckien och Ryssland.
Därmed säkrade man segern i turneringen.
I dag skulle Pär Mårts gäng avsluta det snyggt och slå ärkerivalen Finland – men då klappade de igenom.
Sverige tappade matchen i andra perioden och orkade aldrig resa sig igen.

"Riktigt risig"

Finland vann med 4-3.
– Jag tycker de gjorde en bra första period, riktigt risig andra, ingen vidare tredje. Man ville väldigt mycket, men det stämde inte och det var inget lagspel i dag som det varit innan, säger experten Calle Johansson i TV10.
Enligt experterna saknades viljan.
Och de fick rätt av förbundskapten Pär Mårts – som var rejält besviken efteråt.
– Det var länge sen jag så många som snubblade så mycket, så mycket felpass. Tanke och hjärna var inte ihop – man vann inte närkamper. Det är skit helt enkelt, det som sker, säger Mårts till TV10.

Tar inte ansvar

På frågan vad han själv gjorde för att väcka laget säger Mårts:
– Jag försöker vaska om, spela med nya killar, spela med färre killar, få dem att vakna till på något sätt. Men det finns ett spelarskap också som de ska ansvara för och det tycker jag inte att de gjorde fullt i dag.
Mårts fortsätter:
– Det handlar om att spela fler matcher än två på raken. Och ska vi bli världens bästa landslag, som vi siktar på, då ska vi vinna sådana här matcher. Vi ska utvärdera det här, för jag kan inte köpa att vi får stryk på det här sättet.
– Det är en landskamp, man företräder Tre Kronor, då bör det vara bättre.
Trots förlusten vann Tre Kronor alltså Channel One Cup – för första gången sen 1998.
Då var Johan Tornberg med.
– Det är alltid speciellt att vinna det, framför allt i Ryssland. Det känns bra när man har fått göra det, säger Tornberg, nu expert i TV10.
– Det här är ett fall framåt, jämfört med hur Karlaja Cup såg ut, säger Håkan Södergren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag