Foto: Bob Fina
 Foto: Bob Fina

Kronwalls vändning: Ansluter till VM-laget

Publicerad

LOS ANGELES/STOCKHOLM. I måndags tackade Detroitbacken Niklas Kronwall nej till VM-spel av privata skäl.

– Det är med blandade känslor, men vi håller på att bygga hus här i Detroit, sa Kronwall.

Tre dygn senare är tongången en annan.

– Det ska bli skitkul att få åka hem och spela VM.

Tre Kronor får ett allt mer stjärnspäckat lag inför VM på hemmaplan.

Sent på torsdagen blev det klart att Niklas Kronwall ansluter till Pär Mårts VM-trupp.

Detta trots att Detroitbacken så sent som för tre dagar sen meddelade att han tackar nej på grund av sitt husbygge.

– Vi hittade en lösning där vi fått så pass mycket gjort den här veckan med husbygget att jag kan vara borta några veckor. Resten av byggbesluten kan vi skjuta upp till efter VM, säger Kronwall till HockeyExpressen.se.

Flyger på söndag

Nu gör han lagkompisarna Henrik Zetterberg, Johan Franzén och Jonathan Ericsson sällskap i VM-truppen.

– Jag räknar med att flyga hem till Sverige tillsammans med de andra Detroitkillarna på söndag om allt går enligt planerna.

Att få spela VM på hemmaplan tillsammans med brorsan Staffan Kronwall blir något extra.

– Ja, det ska bli en speciell upplevelse att få spela en stor mästerskapsturnering som ett VM tillsammans med honom.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: