ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Andreas L Eriksson
Foto: Andreas L Eriksson

Kronwall: "Aldrig gjort ett byte i hela mitt liv"

ANNONS:

Tre Kronorbacken Staffan Kronwall blir den som ersätter skadade Frölundastjärnan Joel Lundqvist och spelar forward mot Tyskland.

Ett överraskande besked. Inte minst för Staffan Kronwall.

– Jag har aldrig gjort ett byte som forward i hela mitt liv, säger han till HockeyExpressen.se.

Frölundas Tre Kronorcenter Joel Lundqvist tacklades sönder mot Danmark. Hans VM är över och hans brutna okben måste opereras.

Tre Kronor har två öppna platser för NHL-förstärkningar på utespelarsidan och man har valt att vänta på Philadelphiabacken Nicklas Grossmann och Washingtons Nicklas Bäckström i första hand.

"Lite boxplay"

Det gör att en av de sex backarna i Tre Kronor ska spela forward i fjärdekedjan mot Tyskland. Och förbundskapten Pär Mårts har utsett KHL-backen Staffan Kronwall till kedjekamrat med Niklas Persson och Johan Larsson.

– Jag tycker att han är den rörligaste med tanke på skridskoåkningen. Han får spela lite boxplay med Niklas Persson också, säger Pär Mårts till HockeyExpressen.se.

"Som Kennet Andersson"

Staffan Kronwall fick veta före värmningen i dag att han ska spela forward i kväll.

– Jag trodde inte att jag var förstavalet... Men det ska bli kul att prova något nytt säger han.

- För att ligga på 105 kilo är jag relativt rörlig. Även om jag inte kan jämföra mig med brorsan (Niklas Kronwall) och Erik Karlsson. Jag känner mig som en modern version av fotbollslandslagets Kennet Andersson.

Staffan Kronwall började hockeykarriären som målvakt en gång i tiden.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: