ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Joel Marklund
Foto: Joel Marklund

Guldhjälten Jonas Brodin missar JVM

ANNONS:

JVM-vinnaren Jonas Brodin, 19, kan inte vara med när Sverige jagar ett nytt guld i Ufa.

Brodin har opererat sitt trasiga nyckelben och blir borta två till tre månader, enligt hans NHL-klubb Minnesota Wild.

Det var i helgens AHL-match mellan Jonas Brodins Houston Aeros och Oklahoma City Barons som Taylor Hall delade ut en ful tackling. Hall fick matchstraff och Brodin bröt nyckelbenet.

Enligt den före detta Färjestadsbackens NHL-klubb Minnesota har han genomgått en operation som gör att han blir borta 8-12 veckor.

Kan inte spela finalen

Finalen i JVM i Ufa spelas den 5 januari vilket gör det osannolikt att Jonas Brodin hinner bli spelklar till turneringen som börjar den 26 december.

Brodin tog beslutet att operera skadan i samråd med läkare. Ingreppet gick bra, enligt Minnesotas general manager Chuck Fletcher.

Under sin första säsong i Nordamerika har Jonas Brodin gjort två mål och två assist på åtta matcher för AHL-laget Houston.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: