Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Glädjebeskedet: Loui snart tillbaka på is

Publicerad
Uppdaterad
KOSICE. Ljumskskadade Loui Eriksson tränade inte på is på torsdagen.
Men läkarutlåtandet är mycket bättre än befarat.
- Det har gått jättebra, han har mindre ont än vad jag hade förväntat, säger Tre Kronors doktor Peter Ström till HockeyExpressen.se.
Dallasstjärnan Loui Eriksson sträckte ljumsken i slutet av 6-2-segern mot USA. Han åkte på en smäll samtidigt som han crosscheckades i ryggen.
Efteråt haltade han illa och Tre Kronors läkare kunde konstatera en ljumskskadade.
Efter en natts sömn väntade undersökningar för Loui Eriksson. Och efter att ha genomfört dem har läget ljusnat.

"Kör rehab"

Tre Kronor tog ändå beslutet att låta Loui Eriksson stå över torsdagens isträning och han spelar inte mot Frankrike på fredagen.
- Vi tar det säkra före det osäkra. Han kör rehab så får vi se hur det känns, säger Peter Ström.
- Vi har testat styrkan och rörligheten, han har mindre ont än förväntat.
- Han får träna försiktigt och göra den vanliga rehabiliteringsbiten.
Och vad innebär det?
- En bristning i muskulaturen behandlar man och den blödning som blir så att det inte blir svullet. Han cyklar också vilket bidrar till att hålla svullnaden borta.
- Vi har hela arsenalen och vi har ultraljud som vi kan använda.
Om Loui Eriksson inte kan spela på fredagen är det stor chans att han spelar mot Schweiz på söndag.
- Det känns mer rimligt, säger Peter Ström.
Calgarys Mikael Backlund ersätter Loui Eriksson mot Frankrike.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag