ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Ericsson och Hedman ger klartecken till spel

ANNONS:
Läs mer

Tre Kronors skadeläge ljusnar. De skadade backarna Jonathan Ericsson och Victor Hedman har gett klartecken för spel i VM-kvartsfinalen mot Tjeckien.

– Roligt att kunna ta i lite där ute, säger Ericsson.

– Jag ska vara med på isen till vilket pris som helst. Det ska inte vara några problem, säger Hedman.

Pär Mårts kommer att kunna använda sig av sju backar mot Tjeckien. Ett glatt besked, minst sagt.

Detroitbacken Jonathan Ericsson har inte kunnat spela sedan den första perioden mot Norge i VM-premiären den 4 maj. En crosschecking i ryggslutet skadade SI-leden (bäckenlederna), men efter massage, ström och akupunktur är Ericsson redo mot Tjeckien.

De senaste dagarnas isträning har gett positiva besked. Och i dag kunde han trycka till ordentligt på Tre Kronors träning.

– Det är klart, jag är inte direkt van vid något matchtempo eller träningar över huvud taget. Alla träningar här är bra träningar. Vi har matchvärmning i morgon också, säger Ericsson leende.

Ska ha specialskydd

Han kommer att ha känningar av sin skada men ett specialskydd ska hjälpa honom till spel.

Tampa Bay-backen Victor Hedman spelade inte sista perioden mot Lettland, och han besväras av en axelskada. En smäll förvärrade läget.

– Det var en blandning mellan att det inte var tillräckligt bra och en säkerhetsåtgärd med tanke på att vi ledde matchen och vi ville inte chansa, säger Hedman.

Har du haft problem länge?

– Det har varit under en längre tid. Det är klart att det inte är kul att inte vara hundraprocentig, men i morgon ska vi se till att det är så nära hundra det kan vara.

– Jag kör på de här tre matcherna så får man vila ett tag sen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: