ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Sara Strandlund
Foto: Sara Strandlund

Boustedt: Då kommer
Edlers viktiga OS-dom

ANNONS:

Alexander Edlers OS-dom kommer senast om två veckor.

Under torsdagen reste Tre Kronors landslagschef Tommy Boustedt för ett möte med IIHF:s disciplinkommitté – för att argumentera för Edlers sak.

– Vi känner ett ansvar i det här, säger Boustedt till SportExpressen.se.

Knätacklingen på Eric Staal i kvartsfinalen mot Kanada under ishockey-VM kan stå Alexander Edler dyrt.

Internationella ishockeyförbundet rekommenderar fem matchers avstängning – vilket skulle innebära tre matchers avstängning i OS, och sannolikt Edlers plats i truppen.

Under torsdagen reste Tommy Boustedt till Zürich för ett möte med internationella ishockeyförbundets disciplinkommitté, för att korta ner straffet. Med på mötet satt Edler själv, och agenten Mark Stowe.

– Vi har fått lägga fram vår syn och svarat på flera frågor. Vi kommer få ett skriftligt beslut inom två veckor, säger Boustedt till SportExpressen.se.

"Väldigt svårt"

Vad är känslan?

– Det är väldigt svårt. Vi vet inte riktigt hur de ser på saken. De här personerna är jurister och inte ishockey-människor i den bemärkelsen. Vi vågar inte säga någonting ännu.

Det här är en prioriterad fråga för er?

– Ja, det är det. När spelarna är med i landslaget känner vi en skyldighet att supporta våra spelare så gott som det går.

Enligt Tommy Boustedt fördes tre argument fram till disciplinkommittén för Edlers sak:

Praxis.

– Vi hänvisade till likartade händelser tidigare, som Ryan Getzlafs tackling mot Slovakiens Libor Hudacek i kvartsfinalen i Helsingfors i fjol. Han fick en match. Och tidigare har det aldrig utdelats fem matcher för någonting liknande.

Avsikten.

– Vi visade på att Edler var på väg att tackla Eric Staal, men att Staal spelade i väg pucken. Alexander försöker svänga undan men lyckas inte och träffade knä mot knä. På den korta reaktionstiden går det inte att göra mycket mer.

Historiken.

– Alexander är inte en fysisk spelare som kör över folk. Han är en offensiv, spelande back. Vi visade på att han aldrig har gjort någonting liknande tidigare under sin karriär.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: