Foto: Nick Wass
 Foto: Nick Wass

Bäckström: "En ära ställa upp för sitt land"

Publicerad

LOS ANGELES. Tre Kronors drömförstärkning är tänd på att ansluta till VM-slutspelet.

- Jag har haft det där med VM i bakhuvudet en längre tid. Är jag bara skadefri vill jag åka, det är en ära att ställa upp för sitt land. Och nu när VM går på hemmaplan är det extra stort, säger Nicklas Bäckström till HockeyExpressen.se.

Han försvann ut ur Stanley Cup med Washington natten till idag efter en 2-1-förlust i den sjunde och avgörande matchen i kvarstfinalen mot New York Rangers.

- Visst var det tråkigt, då vi var så nära och jag tror att vi hade haft en jättechans att gå hela vägen om vi hade tagit oss förbi Rangers. Men de gjorde det bra.

Kan spela mot Lettland

Nu är det VM som blir Bäckströms chans att vinna något stort den här säsongen.

- Jag hoppas kunna flyga härifrån Washington under måndagen och landa i Stockholm tisdag morgon. Det skulle betyda att jag kan spela tisdagskvällens match mot Lettland.

Hur är formen?

- Jodå, jag är frisk och fräsch. Och med tanke på den skada jag hade under vintern, så har jag ju egentligen bara spelat en halv säsong.

Tre Kronor får ett drömlag inför VM-slutspelet?

- Ja, det är ett starkt lag, som jag tror mycket på. Det ska verkligen bli fantastiskt kul att få åka hem och vara med i det här gänget nu.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: