ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Nick Wass
Foto: Nick Wass

Bäckström: "En ära ställa upp för sitt land"

ANNONS:

LOS ANGELES. Tre Kronors drömförstärkning är tänd på att ansluta till VM-slutspelet.

- Jag har haft det där med VM i bakhuvudet en längre tid. Är jag bara skadefri vill jag åka, det är en ära att ställa upp för sitt land. Och nu när VM går på hemmaplan är det extra stort, säger Nicklas Bäckström till HockeyExpressen.se.

Han försvann ut ur Stanley Cup med Washington natten till idag efter en 2-1-förlust i den sjunde och avgörande matchen i kvarstfinalen mot New York Rangers.

- Visst var det tråkigt, då vi var så nära och jag tror att vi hade haft en jättechans att gå hela vägen om vi hade tagit oss förbi Rangers. Men de gjorde det bra.

Kan spela mot Lettland

Nu är det VM som blir Bäckströms chans att vinna något stort den här säsongen.

- Jag hoppas kunna flyga härifrån Washington under måndagen och landa i Stockholm tisdag morgon. Det skulle betyda att jag kan spela tisdagskvällens match mot Lettland.

Hur är formen?

- Jodå, jag är frisk och fräsch. Och med tanke på den skada jag hade under vintern, så har jag ju egentligen bara spelat en halv säsong.

Tre Kronor får ett drömlag inför VM-slutspelet?

- Ja, det är ett starkt lag, som jag tror mycket på. Det ska verkligen bli fantastiskt kul att få åka hem och vara med i det här gänget nu.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: