Foto: Robban Andersson
 Foto: Robban Andersson

Vem betalar för att se Timrå mot tyskt lag?

Publicerad
Uppdaterad
Sju svenska klubbar jobbar hårt för en ny Europaliga.
Men en av svensk hockeys största stjärnor vill se en helt annan väg.
- Utöka elitserien till 16 lag, säger Henrik "Zäta" Zetterberg.
I fredags berättade SPORT-Expressen om stormötet som Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Linköping, Luleå och Malmö planerar att hålla iSverige 21 oktober, detta tillsammans med över 20 klubbar ute iEuropa.
Detta för att diskutera den nya Europaligan, som väntas starta hösten 2013.
Blir den verklighet, så är det stor risk att klassiska svenska klubbar som Brynäs, Skellefteå, Södertälje och Timrå blir utanför och den nuvarande elitserien kommer i så fall att spelas utan flera av de största klubbarna.

Vill utöka elitserien

Nu ger en av Sveriges största hockeystjärnor sin syn på svensk hockeys framtid.
Henrik Zetterberg, som var elitseriens bästa spelare när hanspelade där med Timrå 2000- 2002, tycker inte att det är rätt väg att gå in i en Europaliga.
- Det är en väldigt svår balansgång vad man ska göra. Jag är för dåligt insatt kring det ekonomiska och det praktiska, men personligen tror jag inte att folk kommer att gå och titta på matcherna mot utländska lag. Visst, ett ryskt lag med alla sina stjärnor är kul men vem kommer betala 250 kronor för att se Timrå mot något tyskt lag?, säger Zäta.
Detroitforwarden vill istället se en helt annan förändring av nuvarande elitserien - en utökning med fler lag. Något som diskuterats flitigt vid flera tillfällen senaste åren men aldrig blivit verklighet.

"Behåll öppen liga"

- Upp med lagen som är där och slåss varje år ikvalserien. De har ekonomin, arenorna och förutsättningarna. Upp med dem och behåll en öppen liga, säger Zetterberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag