Sista säsongen för en av svensk hockeys stora - Frölundamålvakten Tommy Salo.
Sista säsongen för en av svensk hockeys stora - Frölundamålvakten Tommy Salo.

Tommy Salo slutar

Publicerad
Uppdaterad
En av svensk hockeys största profiler slutar.
- Det här är garanterat min sista säsong, säger Tommy Salo.
35-årige Tommy Salo har bara stått tio matcher i årets elitserie, petad av JVM-målvakten Joel Gistedt. Men den gamle landslagshjälten klagar inte - tvärtom. - Det kan inte bli bättre. Jag trivs mer och mer. Det är bara kul att kolla på Joel och han har allt stöd han kan få av mig, säger Salo. Hur bra är Gistedt i jämförelse med de andra elitseriemålvakterna? - Han är garanterat inte sämre än någon annan. Jag skulle inte bli förvånad om han får chansen i landslaget redan den här säsongen.

Står under JVM

Mot Malmö på måndag står Gistedt, men sedan får Salo spela fem matcher i rad då Gistedt är upptagen av JVM. - Det gäller att ha konditionen uppe hela tiden. Sedan, när jag väl får stå gäller det bara att komma in rätt i matchen. Men samtidigt ser Salo slutet på sin framgångsrika karriär. - Jag har inte mycket mer att ge. Nu kör jag stenhårt resten av den här säsongen, sedan får det räcka. Vad ska du göra efter karriärens slut? - Ingen aning faktiskt. Det får vi ta då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag