Foto: Håkan Nordström / Scanpix /
 Foto: Håkan Nordström / Scanpix /

Timrå bröt svit - slog Modo i förlängningen

Publicerad

Timrå bröt en lång\~förlustsvit mot länsrivalen Modo genom att vinna borta med 3–2 efter förlängning. Simon Önerud blev matchhjälte.

Modo kom till start med sju raka segrar mot Timrå – Örnsköldsvikslaget vann alla derbyn i serien förra säsongen och två försäsongsmatcher innan lördagens match.

Detta präglade inte ett kampvilligt och inledningsvis åkstarkt Timrå som hade 10–2 i skott efter halva första perioden. Niklas Nordgren hade dessutom ett skott i stolpen.

Onödig utvisning

Modo arbetade sig in i matchen och växte sedan ytterligare i andra perioden, vilken laget dominerade och också tog ledningen i – nye forwarden Dave Spina efter ett blixtrande och mycket snyggt anfall, där Spina till slut fick tom kasse.

En mycket onödig utvisning på just Spina efter paussignalen gav dock Timrå ett powerplay i inledningen av tredje perioden – som bortalaget utnyttjade.

Alexander Larsson målskytt med ett närskott.

Modo replikerade dock per omgående, också i numerärt överläge. En annan av Modos nya transatlanter, backen Kyle Cumiskey pricksköt.

Modo slarvade

Matchen såg ut att rinna iväg för Timrå, när Johan Andersson med fem minuter\~kvar lyckades kvittera efter en kontring – sedan Modo slarvat bort ett tre mot ett-läge.

Timrå fick sedan också sista ordet, när\~Simon Önerud\~avgjorde med ett snyggt dragskott\~i förlängningen.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: