Foto: Jeff Roberson
 Foto: Jeff Roberson

Steen: "Det borde vara upp till klubbarna nu"

Publicerad

LOS ANGELES. Han skulle vara en drömförstärkning för Modo Hockey efter skadorna på centrarna Samuel Påhlsson och Mattias Ritola.

I dag är NHL-proffset Alexander Steen med på isen och tränar med Modo igen.

Han anlände från St. Louis till Örnsköldsvik i går kväll.

– Jag hoppas att Hockeyligan öppnar dörrarna för oss NHL-spelare inom kort, säger Steen till SPORT-Expressen.

Efter en vecka i USA återvände Alexander Steen till Sverige och Övik i går kväll.

– Det fanns inget att göra för mig i St. Louis, då de flesta av lagkamraterna skulle lämna stan den här veckan. Vi var ett tjugotal spelare där i förra veckan, som tränade tillsammans, men nu när det blev lockout så väljer de flesta att åka till sina hemstäder, säger Steen.

Han tränade på is med Modo under två veckor tidigare i somras och var, enligt uppgift till SPORT-Expressen, "överlägset bäst".

"Hoppas att det löser sig"

När sedan klubben fick Påhlsson och Ritola långtidsskadade hoppades general managern Markus Näslund att få kalla in Steen, med förflutet i Modo, som ersättare.

Men det satte Hockeyligan stopp för när man röstade för att bara NHL-proffs som skriver på för hela säsongen får spela där.
Steen har två år kvar på sitt kontrakt med St. Louis Blues.

– Jag tycker att det borde vara upp till klubbarna om de vill ta in NHL-proffs nu. Jag hoppas att det löser sig .

Lönen sekundärt

Steen säger att han behöver en veckas hårdkörning för att vara i matchform.

Det skulle betyda att han kan vara med i lördagens hemmamatch mot Rögle om

Hockeyligan ändrar sitt tidigare beslut under veckans gång.

Men då måste Modo ha löst försäkringsfrågan, förstås.
Lönen, då?

– Det har vi inte ens diskuterat. Det är sekundärt. Först måste vi veta att jag får vara med i laget, säger Alex.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: