Slutspel i SHL – här är profilerna vi minns

Publicerad

Det är slutspelstider – och vi minns tillbaka till spelare som på ett eller annat sätt färgat våra slutspel genom tiderna.

Foto: Jan Düsing
 Foto: Jan Düsing

Tom Bissett, 50 år

Två SM-guld (92/93, 98/99) med Brynäs.

Då: Den målfarligaste transatlanten i SHL:s historia. Vann två SM-guld med Brynäs på 90-talet. Sköt 40 grundseriemål under guldåret 98/99, bara två mål från Håkan Loobs mäktiga rekord. Firade stora triumfer med Janne Larsson - Gävle-klubbens kanske främsta radarpar någonsin.


Efter karriären: Flyttade tillbaka till USA efter att ha avslutat sin karriär med en säsong i Tappara, Finland. Tog sedan jobb på en bank i Grand Rapids, Michigan, och fick där uppleva den tuffa finanskrisen som under 2007 och 2008 drabbade USA, och hela världen. Har dessutom under flera år coachat ett high school-lag i ishockey. Uppgav vid en intervju sommaren 2015 att han funderat på att återvända till Sverige och här ta på sig ett tränaruppdrag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag