Foto: Jan Düsing
 Foto: Jan Düsing

Skellefteå får hem NHL-förstärkning

Publicerad
Uppdaterad
Skellefteåforwarden Mattias Lindström, 20, lyckades inte ta en plats i Carolina Hurricanes. Nu har NHL-klubben skickat tillbaka honom till elitserien.
- Han är vår spelare, vi har ett avtal med honom, säger Skellefteås sportchef Lars Johansson till HockeyExpressen.se.
Det blir inget spel i NHL eller AHL för Skellefteåforwarden Mattias Lindström. När Carolina bantade sin försäsongstrupp till 49 spelare var Lindström en av dem som gallrades bort.
Carolinas general manager Jim Rutherford berättar på NHL-klubbens hemsida att Mattias Lindström ska spela för Skellefteå AIK i elitserien den här säsongen.

"Vår spelare"

Skellefteås sportchef Lars Johansson bekräftar att klubben varit i kontakt med Lindström, men att inget är bestämt ännu.
– Jag har bara pratat med hans agent än så länge. Jag vill inte kommentera innan vi har diskuterat med Matte själv. Men om Matte kommer tillbaka så är han vår spelare, vi har ett avtal med honom, säger Johansson till HockeyExpressen.se.
I fjol fanns skadedrabbade Lindström med i elva matcher för Skellefteå och han var även utlånad till division 1-laget Boden i två matcher.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag