Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Skadade MacNevin på väg bort från AIK

Publicerad

AIK:s långtidsskadade kanadensiske back Josh MacNevin är på väg bort.

Däremot stannar hans landsman i elitserien.

– Kris Beech blir kvar hela säsongen, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till Dagens Nyheter.

Efter 3-1-förlusten mot Frölunda är slutspelschansen för AIK i praktiken borta.

Från och med nu gäller det att undvika att hamna i kvalserien.

Den kanadensiske centern Kris Beech har skrivit på ett kontrakt som gör att han stannar i AIK säsongen ut. Och eftersom reglerna bara tillåter två icke-EU-spelare i laget per match jobbar AIK för att hitta en lösning med den kanadensiske backen Josh MacNevin, som lider av sviterna efter en hjärnskakning i november.

"Får se"

Med Beech och den poängstarke amerikanen Broc Little har AIK fyllt sina icke-EU-platser.

Därför är MacNevin på väg bort.

– Jag vill inte svara på det nu, vi tittar på det så får vi se vad det blir, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till sajten Hockey med Marie Hallman.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: