Foto: Claudio Bresciani/Tt
 Foto: Claudio Bresciani/Tt

Profilens comeback- mål blev bortdömt

Publicerad

Brynäs Sebastian Enterfeldt hade inte spelat en match på 377 dagar. I comebacken mot Djurgården blev han målskytt - men efter videogranskning blev det bortdömt.

– Jag ser pucken hela tiden så jag vet, jag är hundra procent säker att den inte är blockerad. De har väl för dåliga kameror antar jag, säger Sebastian Enterfeldt till SportExpressen.

Sebastian Enterfeldt skadade sig olyckligt i en hemmamatch mot Färjestad den 22 november 2014. FBK:s dåvarande forward Anton Hedman satte in en stenhård tackling på Enterfeldt och tacklingen tog olyckligt. Det visade sig att centern hade skadat vänster underarm och armbåge allvarligt.

Så efter 377 dagar fick han göra comeback mot Djurgården på Hovet.

Och 11.38 tryckte Enterfeldt in en puck bakom Mikael Tellqvist - efter lång videogranskning valde dock domarna att döma bort målet för spelare i målgården var informationen först. Men det ändrades sedan till att Enterfeldt tryckte mot benskydd - till Djurgårdspublikens stora förtjusning.

– De bedömde att han hade den. Jag ser pucken hela tiden så jag vet, jag är hundra procent säker att den inte är blockerad. De har väl för dåliga kameror antar jag, säger Sebastian Enterfeldt till SportExpressen.

"Efterhandskonstruktion"

Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin var också efteråt kritisk till hela situationen.

– Det verkar vara en efterhandskonstruktion. De kanske missar att det var blockering tidigare. Det känns helt felaktigt, säger han till SportExpressen.

Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist tyckte däremot att domslutet var korrekt.

– Pucken ligger bakom mig och de kör två stycken högafflar så ska jag vara ärlig tycker jag inte att det ska vara mål, säger han till C more.

Wikegård tyckte att domarna bör ha en mjukare bedömning.

– Jag förstår varför de dömer bort målet men jag tycker inte om det. Målvakterna blir överskyddade. Jag vill ha en mjukare bedömning, säger han.

Djurgården vann matchen med 4-1.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Fler artiklar om SHL
Till Expressens startsida
ANNONS: