Foto: Suvad Mrkonjic
 Foto: Suvad Mrkonjic

Pihl slutar med hockeyn

Publicerad
Uppdaterad
Linköping erbjöd inte veteranbacken Andreas Pihl, 38, ett nytt kontrakt.
Nu väljer han att lägga av.
- Jag känner att motivationen tryter och att lusten att träna hårt saknas, säger han till HockeyExpressen.se.
Andreas Pihls framtid har varit osäker under hela sommaren.
Efter att kontraktet med Linköping gått ut så har backen letat ny förening.
Men nu står det klart att han i stället lägger av med ishockey - trots flera bud från utlandet.
– De var inte tillräckligt attraktiva. Det handlade bara om utländska klubbar, men det kändes inte rätt, säger han till HockeyExpressen.se.
Till slut tog han beslutet att sluta.
– Med tiden som jag har väntat på kontrakt så känner jag att motivationen har trutit och att lusten att träna hårt inte finns. Sedan har jag haft problem med knäna, värken försvinner inte, säger han.

Jobb med fastigheter

Andreas Pihl har spelat SM-final och gjort tre landskamper.
Nu ska han hitta nya utmaningar i livet.
– Jag har inga planer på att bli tränare, utan kommer att försöka få arbete inom fastighetsbranschen där jag har utbildning.
Tror du inte att du kommer att sakna ishockeyn när elitserien drar i gång till hösten?
– Jo, det tror jag faktiskt. Den där nerven och extra spänningen kanske inte kommer att dyka upp i det civila arbetet. Men jag får väl bli en "adrenalinjunkie" nu, säger Andreas Pihl och skrattar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag