Foto: Lennart Rehnman
 Foto: Lennart Rehnman

Örebro lånar Magnus Hellberg från Frölunda

Publicerad

GÖTEBORG. I dag får äntligen Magnus Hellberg stå i mål.

För Örebro.

– En match till att börja med sedan får vi se, säger han till GT.

GT har tidigare berättat att Frölundas Magnus Hellberg, 20, är så kallad "namngiven målvakt" för Örebro. Efter att ha fått vakta Frölundas båsdörr i många matcher ska han äntligen få vakta en målbur i kväll.

– Jag känner att det var ett tag sedan jag spelade matcher nu. Och det är bra för Frölunda också att ha i gång två målvakter i spel, säger han.

Kan pendla mellan lagen

Magnus Hellberg åkte i morse för att ansluta till Örebro inför deras bortamatch mot Malmö i kväll. Örebro leder hockeyallsvenskan överlägset och börjar redan förbereda sig för kvalserien. Som namngiven målvakt kan Magnus Hellberg pendla mellan lagen hur mycket som helst.

– Men en match till att börja med. Mitt mål är fortfarande att spela i Elitserien och det tror jag att jag kommer få göra snart.

– Man kan köra jättebra på träning och så där, men man måste ha matcher också. Det kan man aldrig träna, säger han.

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag