Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Ölvestad stängs av efter huvudtacklingen

Publicerad
Uppdaterad
Mattias Persson fick lämna matchen med hjärnskakning efter tacklingen från Jimmie Ölvestad.
Nu stängs Djurgårdsspelaren av i tre matcher och får böta 15 000 kronor.
"Det rör sig om ett återfall i samma typ av förseelse", skriver disciplinnämnden.
Det var 12.53 in i torsdagens match mellan Luleå och Djurgården som Jimmie Ölvestad satsade hårt mot Luleås Mattias Persson. Luleåspelaren fick lämna matchen med hjärnskakning och Ölvestad straffades med 2+10 minuter för checking to the head.
Efter matchen anmäldes händelsen till disciplinnämnden som nu tagit beslutet att stänga av Ölvestad från den 23-29 september, motsvarande tre matcher.
Djurgårdsspelaren får också böter på 15 000 kronor, motsvarande en match.
"Utredningen i ärendet, framför allt en granskning av filmsekvensen, visar att Jimmie Ölvestad fullföljde tacklingen genom att höja vänster armbåge som härigenom träffade motspelarens huvud. Enligt nämndens uppfattning är tacklingen medvetet utförd. Tacklingar av den här typen är generellt farliga och ska enligt praxis leda till avstängning som i detta fall bör kombineras med böter", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Hårdare straff

Under kvartsfinalserien mot Luleå i våras stängdes Ölvestad av efter en tackling mot Sebastian Enterfeldts huvud. Något som nu ger ett hårdare straff.
"Det rör sig nu alltså om ett återfall i samma typ av förseelse. Detta ska beaktas av nämnden när det gäller längden på avstängningen. Sammantaget finner nämnden mot denna bakgrund att Jimmie Ölvestad ska ådömas avstängning motsvarande totalt tre matcher och böter motsvarande en match", meddelar disciplinnämnden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag