Foto: Robert Granström/Tt / TT NYHETSBYRÅNFoto: Robert Granström/Tt / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Robert Granström/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Bert.Söderström / Pic-Agency / 15087 PIC-AGENCY SWEDEN ABFoto: Bert.Söderström / Pic-Agency / 15087 PIC-AGENCY SWEDEN AB
 Foto: Bert.Söderström / Pic-Agency / 15087 PIC-AGENCY SWEDEN AB

Nya beskedet: Ingen anmälan på Holloway

Publicerad

SKELLEFTEÅ. Bud Holloway riskerade att avstängd.

Det efter en slewfoot på Frölundas lagkapten Joel Lundqvist i det andra kvartsfinalmötet mellan lagen.

– Situationen är under utredning av situationsrummet, sa domarbasen Peter Andersson till GP i natt.

Men nu på måndagsmorgonen skriver Norran att det inte blir anmäld till disciplinnämnden.

Det hettade till rejält i det andra mötet mellan Frölunda och Skellefteå, en kvartsfinalserie som redan efter två matcher är på väg att bli historisk.

Båda lagen gjorde allt i sin makt att komma in på skinnet på sina motståndare, vilket även lyckades.

Till exempel blev Johan Gustafsson, Joel Lundqvist och resten i Frölunda fly förbannade efter att Joakim Lindström firade framför Johan Gustafsson, precis efter att Lindström gjorde mål på ”JG”.

– Jag tycker det är en solklar misconduct, han åker fram och hånar vår målvakt. Han åker rätt mot ”JG”, nästan på honom, och jublar rätt upp i ansiktet på honom. För mig är den solklar och det är upp till honom om han vill uppträda så, sa Joel Lundqvist efteråt.

"Situationen är under utredning"

Efter det första mötet blev Frölundas stjärna Sean Bergenheim avstängd i tre matcher, efter att ha gjort en så kallad ”slewfoot” och fällt Skellefteås back Emil Djuse.

Nu kan Skellefteå-stjärnan Bud Holloway – som förlängde kontraktet inför söndagens nedsläpp – gå samma väg till mötes.

Enligt GP höll situationsrummet sent i går kväll på att utreda i fall en anmälan av Bud Holloway ska ske till disciplinnämnden. Även det efter en misstänkt slewfoot, som Holloway ska ha delat ut på Joel Lundqvist.

– Situationen är under utredning av situationsrummet, sa domarbasen Peter Andersson till GP.

Men domarbasen meddelar nu att det inte blir någon anmälan av Bud Holloway, skriver Norran.

"Nej", skriver Andersson kort i ett sms.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag