Foto: Marcio Jose Sanchez
 Foto: Marcio Jose Sanchez

NHL-backen vill spela - väntas välja bort HV 71

Publicerad

NHL-backen Niklas Hjalmarsson vill komma i gång och spela ishockey och väntar inte längre på HV 71.

Nu är det Tyskland eller Österrike som gäller.

– Jag tror det tar två veckor innan någonting kan bli klart, säger Hjalmarssons agent Patrik Aronsson till Jnytt.

Chicago Blackhawks svenske VM-back Niklas Hjalmarsson, 25, har länge haft HV 71 som förstaval under NHL-lockouten. Men tiden håller på att rinna ut för Hjalmarsson, som efter månader av väntan vill komma i gång och spela matcher.

Hans agent Patrik Aronsson letar klubbar i Tyskland och Österrike.

Inget helt enkelt uppdrag eftersom ligorna längre ner i Europa har tagit emot lockoutade NHL-spelare under hösten.

– Det är tufft att hitta jobb. I Tyskland exempelvis får man endast plocka in ett visst antal spelare och sen har du försäkringskostnaderna. Det är många aspekter det handlar om och många som vill börja spela, säger Aronsson till Jnytt.

Niklas Hjalmarsson vann Stanley Cup med Chicago 2010 och VM-debuterade i våras och var då en av Tre Kronors bättre backar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: