Målskytten Victor Olofsson Foto: Jonas Forsberg
Målskytten Victor Olofsson Foto: Jonas Forsberg

Modo tog tre viktiga poäng mot Linköping

Publicerad

LINKÖPING/STOCKHOLM. Modo hade inte vunnit i tre raka matcher.

Men mot Linköping kom segern – efter målvakten Adam Redieborns storspel.

– Han är en vägg i dag, säger tränaren Andreas Johansson.

Efter en mållös första period kunde Victor Olofsson försätta gästande Modo i ledningen, efter fyra minuters spel i den andra perioden.

Bill Thomas skickade fram en puck som ställde David Rautio i Linköpingsmålet, och Olofsson kunde sätta dit 1-0.

Segern var Modos första på tre matcher av förluster. Viktiga poäng för laget, som slåss om att undvika kval nedåt.

"Han är en vägg"

Och Linköping vann skotten med 34–22 – men Adam Reideborn tog allting.

– Adam Reideborn är en vägg. Jag måste säga att jag är otroligt glad för honom för han måste känna att jag inte tror på honom överhuvudtaget eftersom jag spelat Bjurö (Jonatan) i två månader i streck. Men det har Bjurö förtjänat. Jag är sån som coach. Adam var grym när han kom in senast och han visade att vi har något på gång. Det är vi tacksamma för, säger tränaren Andreas Johansson efter matchen.

Adam Reideborn:

– Det blir väldigt tufft så klart att aldrig bli utvald som målvakt, man vill alltid stå. Blir man andrekeeper i många matcher i rad blir det så klart jobbigt. Sen tror jag att jag fortfarande har hans (Johanssons) förtroende, inte lika mycket som Bjurös tyvärr men jag försöker jobba hårt på träningarna, säger han.

– Jag har alltid förstått hans beslut men samtidigt vill jag också stå. Men Bjurö har gjort det fantastiskt bra och jag förstår att man fortsatt med honom.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida