Mardrömssekvensen som sänkte Modo

Publicerad

Ole-Kristian Tollefsen sköt pucken i ribban – tio sekunder senare hade Jimmie Ericsson snott åt sig pucken och avgjort matchen.

Nu har Skellefteå 3-2 i matcher mot Modo.

– Vi är alldeles för odisciplinerade, säger tränaren Ulf Samuelsson till Canal Plus.

Modo såg ut att ha tagit ledning när Per-Åge Skröder plötsligt kom helt fri och enkelt avslutade till 0-1.

Men Anders Forsberg höll upp fem fingrar i luften för att visa att Modo hade en extra spelare på plan under boxplay – och SAIK-tränaren fick medhåll av domarteamet.

Skellefteå lyckades inte heller spräcka nollan – mycket tack vare fint målvaktsspel från Mikael Tellqvist.

Ovana målskyttar

I andra kom dock det första målet – för Modo.

Niklas Sundström fick pucken framför mål och slog upp ett högt backhandskott i målkassens tak - hans första slutspelsmål.

Men en stark tredje period blev nyckeln for Skellefteå. 1-1 gjorde den ovane målskytten Petter Granberg dryg fem minuter in.

Galna tio sekunder

Matchhjälte blev lagkaptenen Jimmie Ericsson. Men det var ett mål i slumpens tecken – och det skedde under en galen tiosekundersekvens.

Ole-Kristan Tollefsens mål gick i ribban – då stod det 16.46 på klockan och pucken studsade på ut isen. Den hamnade till slut hos Ericsson i en snabb spelvändning. Ericsson gjorde inga misstag och satte 2-1 – vid 16.54.

"Är odisciplinerade"

Nu leder SAIK med 3-2 i matcher och behöver bara en seger till för att hamna i semifinalen.

Ulf Samuelsson var missnöjd med sitt lags disciplin efter slutsignalen.

– Vi tog alldeles för många onödiga utvisningar och gav dem powerplays. Vi är alldeles för odisciplinerade.

Modo-tränaren valde dock en annan väg jämfört med flera av sina elitseriekollegor – och klagade inte på domarna.

– Jag är hockeytränare. Kommentera domarna får ni tyckare göra.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: