Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Luleås förstemålvakt kan lämna för NHL

Publicerad
Uppdaterad
Luleå riskerar att bli av med sin förstemålvakt.
Anders Nilsson, som skulle ta över efter Mattias Modig, har nu erbjudits ett kontrakt med New York Islanders.
- Riktigt kul, säger Nilsson till Norrbottens-Kuriren.
NHL och KHL dammsuger elitserien på svenska målvakter.
I dagsläget är det klart att sju namn försvinner, varav sex till NHL och en (Stefan Liv) till KHL.
Och det kan bli en åttonde.
Luleå Hockeys Anders Nilsson har nu erbjudits ett treårskontrakt av New York Islanders.
- Jag blev ganska förvånad när jag fick veta att jag fått ett kontraktsförslag. Sedan får se om jag tar det eller inte. Det är inte riktigt klart än, säger Anders Nilsson till Norrbottens-Kuriren.
Nilsson är den kommande säsongen tänkt som förstemålvakt, som ersättare till Mattias Modig som först blev klar för Brynäs, men sedan valde att åka över till Pittsburgh Penguins i NHL.

Deadline 15 juni

Anders Nilsson har nu en del att fundera över.
 - Jag och min agent (Johan Finnström) håller på att prata med dem och jag måste komma med ett svar senast den 15 juni. Det är deadline för redan kontrakterade spelare, säger Nilsson.
Även om Nilsson skriver på behöver det inte betyda att han lämnar Luleå omgående. Precis som Brynäs Anton Rödin, som natten till onsdagen skrev på för Vancouver Canucks, kan Nilsson lånas ut och spela en säsong till i elitserien för att utvecklas ytterligare.
Skulle Nilsson lämna Luleå har klubben bara en målvakt under kontrakt, David Rautio, som återvänder efter spel i Oskarshamn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag