Luleå-spelare firar. Foto: Peter Skaugvold
Luleå-spelare firar. Foto: Peter Skaugvold
Jaros. Foto: Peter Skaugvold
Jaros. Foto: Peter Skaugvold

Luleå klättrar till fjärde plats – efter ny seger

Publicerad

Luleås klättring i SHL fortsätter.

Men nu kan stjärnskottet Christian Jaros vara på väg bort. Enligt Norrbottens-Kuriren jagas han nämligen utomlands.

– Kan bekräfta att det finns intresse för honom från klubbar utanför Sverige, säger agenten Louis Liesch till tidningen.

Luleå såg ut att ha kontroll på matchen när Karl Fabricius prickade in 2–0 i mitten av den tredje perioden. Men Andreas Karlsson reducerade snabbt för Linköping som pressade på för ett segermål på slutet.

I stället satte Lucas Wallmark 3–1 i öppen bur.

– Vi nådde inte upp till den nivå som vi behövde för att kunna slå Luleå här uppe, säger Linköpingstränaren Dan Tagnes till C More.

Visar upp supersiffror

Luleå storsatsade inför säsongen, men floppade rejält under inledningen av serien – men har nu fått upp farten rejält. Nu har de 11 segrar på de 13 senaste matcherna.

– Vi är otroligt bra just nu, det tog ett tag att få ihop det, men så är det ibland när man bygger ett nytt lag. Vi har ett otroligt självförtroende nu, säger Fabricius till C More.

Luleå kliver därmed upp på fjärde plats i tabellen.

I det klättrande Luleå finns den slovakiske JVM-stjärnan Christian Jaros. Backen har varit utlånad under säsongen, men efter JVM ska han nu få chansen.

Men enligt Kuriren kan han redan vara på väg bort – då en KHL-klubb vill ha hans rättigheter.

– Det är ingenting jag kan kommentera. Däremot kan jag bekräfta att det finns intresse för Christian Jaros utanför Sverige och i Nordamerika, säger hans agent Louis Liesch.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: