Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Lindbäck till NHL - har fått drömkontrakt

Publicerad
0.7 sekunders speltid i VM.
Nu är Timrås Anders Lindbäck klar för NHL - där han fått ett drömkontrakt med Nashville.
- De tror på mig, säger Lindbäck till Dagbladet.
Anders Lindbäcks storspel i målet tog Timrå till slutspel, där de blivande mästarna HV 71 blev för svåra.
Lindbäck var också tredjemålvakt i VM, men förutom de sista 0,7 sekunder i bronsmatcherna mot Tyskland så satt Lindbäck på läktaren eller i båset.
Till nästa säsong måste Timrå skaffa en ny förstemålvakt.
Tidningen Dagbladet avslöjar i dag att Lindbäck skrivit på ett drömkontrakt med Nashville Predators i NHL.

Kan få maxlön

22-åringen har skrivit på ett treårskontrakt där han, förutom 1,3 miljoner kronor i signing bonus, är garanterad en halv miljon kronor per år - även om han får spela i farmarlaget. Skulle Lindbäck få spela i NHL så får han ut maxlönen för rookies, enligt Dagbladet.
– Mina chanser beror helt på hur jag presterar, som vanligt. Jag vet att dom har någon bra målvakt i systemet förutom (Pekka) Rinne, så det kommer bli riktigt tufft. Jag åker över och gör mitt bästa så får vi alla som vill mig väl hoppas att det räcker långt. Samtidigt vet jag att jag har en chans och att dom tror på mig, annars skulle dom aldrig signa mig, säger Lindbäck.

"Pojkdröm"

Övergången är ännu inte officiell, men Anders Lindbäck har bestämt mig för att ta chansen.
– En pojkdröm. Men den är inte uppfylld förrän jag lyckas ta en plats en vacker dag. Jag är inställd på att det kan ta ett tag att anpassa sig, men jag åker dit för att slå mig in i NHL, säger han till Dagbladet.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: