Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Kyle Klubertanz på väg till Montreal

Publicerad
Uppdaterad
Kyle Klubertanz ser ut att vara förlorad för Djurgården.
Enligt bloggen mrmadhawk.se är succébacken på väg att acceptera ett bud från Montreal Canadians.
- Jag har fått höra av hans agent att han antagligen kommer att skriva på, säger Djurgårdens sportchef Jan Järlefelt.
Kyle Klubertanzs succésäsong i Djurgården har inte gått NHL-scouterna obemärkt förbi.
Den hårdskjutande backen, som hämtades från TPS Åbo, uppges nu vara på väg att lämna Djurgården för att testa vingarna i NHL.
Enligt bloggen mrmadhawk.se ska Montreal Canadians ha kommit med ett bud som Klubertanz är på väg att tacka ja till.
- Jag har fått höra av hans agent att han antagligen kommer att skriva på, säger Djurgårdens sportchef Jan Järlefelt till HockeyExpressen.se.

Utnyttjar NHL-avtalet

Klubertanz har kontrakt med SM-finalisten Djurgården ett år till men väljer att utnyttja NHL-avtalet, som innebär att han kan gå till NHL före den 15 juni.
Skriver Klubertanz på för Montreal blir han den fjärde spelaren att lämna Djurgården för NHL.
Sedan tidigare har Jacob Josefsson (New Jersey), Gustaf Wesslau (Columbus) och Andreas Engqvist (Montreal) lämnat klubben.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag