Foto: Leif R Jansson / Scanpix
 Foto: Leif R Jansson / Scanpix

Körde på domaren - nu stängs Tolsa av

Publicerad
Uppdaterad
Jari Tolsa körde på domaren och fick matchstraff.
Nu kommer domen.
Disciplinnämnden har beslutat att Frölunda-forwarden stängs av i två matcher - och får böta 9 000 kronor.
- Jag gillar förstås inte domen, säger Tolsa.
Det var mot AIK på Hovet i onsdags som Jari Tolsa - efter att Frölunda blivit avblåsta för offside i den andra perioden - drog på sig ett matchstraff efter att ha åkt på en assisterande domare.
Disciplinnämnden har nu granskat händelsen, och Tolsa stängs nu av.
Straffet blir tre matcher, varav en match omvandlas till böter på 9 000 kronor.

Fysisk kontakt

Disciplinnämnden skriver:
"Disciplinnämnden finner det utrett att Jari Tolsa reagerat på ett domslut och att han efter en diskussion med domaren avsiktligt kommit åt denne. Sådan fysisk kontakt är inte tillåten och ska regelmässigt leda till avstängning. Mot bakgrund av att kontakten är lätt kan påföljden stanna vid en avstängning motsvarande totalt tre matcher, varav en match omvandlas till böter".
Jari Tolsa har kommit med ett yttrande om händelsen, vilket finns att läsa i disciplinnämndens beslut.

Inget uppsåt

"Jari Tolsa har anfört att han visserligen reagerar på en felaktig avblåsning samt att han touchar domarens högra sida men att kroppskontakten är så lätt att den omöjligt kan ha orsakat en rotation. Han har vidare anfört att han inte haft något uppsåt att åka på domaren".
Till Frölundas hemsida säger Tolsa:
– Jag gillar förstås inte domen men accepterar den. Nu vet jag vad som gäller och får jobba utefter det.
Fölunda-forwarden missade därmed kvällens match mot HV 71 och får inte heller spela i hemmamötet med Linköping den 3 januari.
HockeyExpressen.se har förgäves sökt Tolsa för ytterligare kommentarer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag